העסקה בשווי 430 מיליון דולר מתחילה את המעבר הרב שנתי של ON Semi לפרוסות 300-mm וצומתי 45-/65-nm
GlobalFoundries תמכור את Fab 10 שלה באיסט פישקיל, ניו יורק, שמייצר 300-mm ל-ON Semiconductor תמורת 430 מיליון דולר. העסקה השנייה והגדולה ביותר משלוש מכירות, שמשנות את המבנה של חברת הפאונדרי כדי להשיג רווחים כספקית של תהליכים מיוחדים.
ייקח לצמד עד 2022 לשנות מגוון של תהליכים ולקוחות של גלובל פאונדריז מתוך המפעל של IBM לשעבר. ON צפויה להשאיר את בערך 1,300 העובדים במפעל כשתגביר את הייצור של תהליכי הספק ותהליכי שבבים אחרים שם בשינוי שהשלמתו צפויה בדצמבר 2022.
העסקה היא הצעד הגדול ביותר עד עכשיו בהחלטה של גלובל פאונדריז מאוגוסט 2018 להתרחק מעיסוק בטכנולוגיות תהליכים הכי מתקדמות. היא גם מדגישה את האופי היותר ויותר תחרותי של עסקי הייצור של שבבים.
עבור ON, העסקה היא נתיב נמוך עלויות למפעל ה-300-mm הראשון שלה וגם גישה לתהליכי ה-45 nm ו-65-nm של גלובל פאונדריז כדי להתחרות במתחרים האנלוגיים של ON. ON מצפה להשתמש במפעל כדי לייצר את רכיבי ההספק למתח בינוני וגבוה שלה MOSFETs, טרנץ' IGBTs, אנלוגיים ו-CMOS/DMOS בי-פולריים (BCD) עבור מגוון של שוקי רכב, מרכזי נתונים ותעשייה.
בינואר גלובל פאונדריז מכרה את מפעל ה-200-mm שלה Fab 3E בסינגפור לוואנגרד הטאיוואנית תמורת 236 מיליון דולר. היא קרובה להודיע על מכירה שלישית ואחרונה — כנראה העברה של טכנולוגיית תהליך — כחלק מהשינוי המבני של המנכ"ל החדש.
"עדיין יש לנו משהו בתיק שלנו שלא הגיוני מבחינתנו כפאונדרי… אנחנו סוגרים עם שותף נהדר, כדי שלא נתחרה בלקוחות שלנו", אמר טום קופילד, שנכנס לתפקיד המנהל הכללי של גלובל פאונדריז במרץ 2018.
העסקה, שתגיע בקרוב, תהיה קטנה יותר מהמכירה של Fab 10 מבחינת דולרים ואנשים. "עם כל דבר אחרי זה אנחנו יוצאים לדרך, נסיים את המיצוב מחדש של החברה ונצא להתקפה", אמר קופילד.
בהמשך, גלובל פאונדריז ממזגת את העסק שלה לשלושה מפעלי 300-mm גדולים – Fab 1 בדרזדן, Fab 7 בסינגפור ו-Fab 8 במולטה, ניו יורק. רק במחצית משטח רצפת הייצור בדרזדן מותקנים כלים, ואחרי ההחלטה לצאת מעסקי ה-7-nm בשנה שעברה, 40% משטח ריצפת הייצור במולטה זמין.
"אנחנו יכולים לגדול פי 1.4 מההכנסות הצפויות שלנו ב-2019 מבלי לדחוף את חפירה לאדמה", אמר קופילד.
גלובל פאונדריז מצפה לאסוף תזרים מזומנים חופשי של כ-600 מיליון דולר השנה מהכנסות של כ-6 מיליארד דולר אחרי הוצאה מוערכת של 1.4 מיליארד דולר על הוצאות הוניות ומו"פ. "זאת השנה העשירית שלנו והשנה הראשונה עם תזרים מזומנים חופשי חיובי", אמר קופילד.
מתי בדיוק גלובל פאונדריז שבבעלות פרטית תתחיל להרוויח לא ברור. "עדיין תלויה מעלינו ירידת ערך גדולה, אבל עבור חברה צומחת, המדד הטוב ביותר להצלחה הוא תזרים מזומנים חיובי", אמר. "אנחנו עסק של EBITDA, מנהלים תזרים מזומנים חופשי עד להודעה אחרת".
גלובל פאונדריז תתמקד בהעשרת תהליכים קיימים בתכונות חדשות. לדוגמה, היא התחילה לייצר את תהליך ה-22FDX שלה בדרזדן ותייצר MRAM מוטבע תוך כדי כך בשנה הבאה.
אנליסטים נתנו לעסקה ביקורות מעורבות.
העסקה טובה לכולם, אמר הנדל ג'ונס מ-International Business Strategies. ON מקבלת עובדים מיומנים ומפעל 300-mm בהנחה, שבו היא יכולה לייצר את המוצרים שלה בשווה ערך של 60,000 פרוסות בחודש. גלובל פאונדריז לא הייתה יכולה לייצר שם יותר מ-12,000 פרוסות בחודש של התכנונים היותר מורכבים שלה, אמר ג'ונס.
"זה יכול להיות מהלך לפשט את הדברים אם חברת האם של גלובל פאונדריז רוצה למכור את החברה ל-TSMC, UMC וכדומה", אמר ביל מקלין, נשיא IC Insights. "תמיד חשבתי שבגלל הבעלות על המפעלים של IBM זה יהיה כמעט בלתי אפשרי למכור את גלובל פאונדריז לגוף זר, במיוחד בימים אלה".
{loadposition content-related} |