האיש ששינה את פניה של תעשיית המחשבים –תרתי משמע
בדיוק לפני 30 שנה כשסטיב ג'ובס השיק את אחד המחשבים האישים הראשונים ((Apple II וזכה בתואר איש השנה של מגזין טיים הוא קיבל החלטה מכרעת בנוגע לעתידה של חברת אפל.
האיש ששינה את פניה של תעשיית המחשבים –תרתי משמע
בדיוק לפני 30 שנה כשסטיב ג'ובס השיק את אחד המחשבים האישים הראשונים ((Apple II וזכה בתואר איש השנה של מגזין טיים הוא קיבל החלטה מכרעת בנוגע לעתידה של חברת אפל.
לתפיסתו של ג'ובס חברת אפל איננה חברת מחשבים אלא חברה של מוצרי צריכה ולכן יש גם לעצב את מוצרי החברה
כפי שמעצבים מוצרי צריכה שם חשובה מאד חווית המשתמש ולא רק הפונקציונליות. כשג'ובס חיפש מודל לחיקוי הוא מצא את חברת סוני היפנית וכשבדק מי עומד מאחורי העיצובים החדשנים של סוני גילה מעצב גרמני צעיר בשם הרטמוט אסלינגר. ג'ובס לא התעצל וטס לגרמניה כדי להיפגש עם אסלינגר. אסלינגר ניהל אז חברה קטנה לעיצוב תעשייתי בשם Frog Design ועבד עבור מספר לקוחות בינלאומים, הידועה שבהם היתה אכן סוני. ג'ובס לא הסתפק בפגישת נימוסין עם המעצב הגרמני. הוא זיהה באסלינגר את היכולת לשנות את פניו של קוו מוצרים של כל חברה וידע כי יוכל להשפיע על הצלחת חברת אפל. לכן פנה לאסלינגר והציע לו הסכם עבודה שנתי על בסיס שכר חודשי של 100,000 דולר. היה לו רק תנאי אחד. שאסלינגר יעתיק את מקום מגוריו ויעבור להתגורר בעמק הסיליקון קליפורניה, סמוך למטה חברת אפל בעיר קופרטינו שמדרום לסן פרנציסקו.
אסלינר נענה בחיוב להצעה ששינתה את פניה של תעשיית המחשוב וגם את חיו. הוא עבר ביחד עם אשתו פטרישיה לארה"ב ועיצב את שפת התכנון המיוחדת הקרויה -" Snow White" ואשר יושמה בכל מוצרי אפל משנת 1984 ועד שנת 1990 כולל מחשבי Apple IIC ומקינטוש. כשג'ובס נאלץ לעזוב את אפל עזב עימו אסלינגר ועיצב עבורו את מוצרי חברת NEXT. במקביל, תיכנן ועיצב את מוצריהן של רבות מחברות המחשבים המובילות כולל מיקרוסופט (תכנן את ממשק המשתמש של רוב גרסאות (Windows, סימנס,HP , מוטורולה, NEC, ג'נרל אלקטריק ורבות אחרות בינהן אפילו… סאייטקס הישראלית.
בשנת 1990 בחר המגזין Business Week באסלינגר להופיע על שער הגליון וכינה אותו "המעצב התעשייתי המשפיע ביותר מאז שנות ה-30 והסופרסטאר של תכנון מוצרי הייטק". ואכן אסלינגר היה ראוי לתארים ולכינויים בהם זכה. הוא פרסם מספר רבי מכר בתחום העיצוב התעשייתי, חזה בעבודות רבות שלו שהוצגו במוזיאונים בכל העולם וזכה בפרסים רבים במדינות שונות החל מיפן וכלה במקסיקו. בשנת 2005 רכשה חברת פלקסטרוניקס את רוב מניותיה של חברת frog ומאז 2006 החברה פועלת כחטיבה בחב' Aricent ומעסיקה יותר מ-1,000 עובדים ב-14 סניפים ברחבי העולם.
אסלינגר עצמו עוסק כיום כפרופסור ומחנך בהנחיית הדור הצעיר של מעצבים תעשיתיים באוניברסיטה לעיצוב שהקים בעיר קריסרוה ( Karlsruhe) בגרמניה, באונב' לאומניות בוינה ומאז 2011 מרצה לעיצוב אסטראטגי באוניברסיטת SIVA/Fudanשבשנחאי, סין.
בשבוע הבא יגיע פרופסור הרטמוט אסלינגר לישראל כדי להיות אורח הכבוד של כנס החדשנות הבינלאומי iNNOVEX2013. במהלך הכנס יוענק לו פרס Global Innovation Award כאות הוקרה והערכה מתעשיית ההייטק הישראלית על תרומתו לעולם החדשנות הגלובלי.
לפרטים נוספים על iNNOVEX2013