כך עולה ממחקר שערכה חברת IC INSIGHT המציינת כי הגורם העיקרי לבלימה הוא מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין
פרוסות שבבים בגדלים שונים. מתוך ויקיפדיה |
עידן המגה-קונסולידציה שענף המוליכים למחצה עבר בשנים האחרונות הגיעה ככל הנראה לשיאו, לפחות מבחינת היקף העסקאות, כך על-פי חברת המחקר IC Insights.
על רקע ביטול הרכישה של NXP Semiconductors של קוואלקום בסך 44 מיליארד דולר, נראה כי הגברת הפיקוח הרגולטורי הממשלתי, המורכבות של עסקאות עטירות דולרים, והסלמת מלחמות הסחר משתלבות כדי להציב תקרה על היקף עסקאות מיזוג המוליכים למחצה – לפחות לעת עתה, אומרים בחברת המחקר.
"רכישות מוליכים למחצה מעל 40 מיליארד דולר הופכות להיות בלתי סבירות. אי אפשר להשלים או אפילו לנסות להתחיל מיזוגים כאלה בסביבה הגיאופוליטית הנוכחית רוויית הקרבות על הסחר העולמי, אמרו אנשי IC Insights בדו"ח.
מתוך עשר הרכישות הגדולות ביותר של חברות שבבים על-ידי יצרני השבבים שהוכרזו אי-פעם, שמונה התרחשו בשלוש השנים האחרונות, כולל עסקת Qualcomm-NXP שבוטלה לבסוף, ציינו האנליסטים של IC Insights.
בחודש שעבר ביטלה קואלקום את רכישת NXP לאחר שלא זכתה לאישור של משרד האוצר של סין במשך שנתיים שחלפו מאז הוכרז לראשונה על העסקה באוקטובר 2016. מוקדם יותר השנה, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חסם את את רכישת קוואלקום על ידי ברודקום תמורת 117 מיליארד דולרים, בשל החשש שארה"ב עלולה לאבד את המנהיגות בטכנולוגיה הסלולארית לחברות סיניות.
IC Insights מעריכה כי השווי הכולל של מיזוגים ורכישות בתעשיית המוליכים למחצה בין 2015 לאמצע 2018 הסתכם ב – 245 מיליארד דולר, כולל שיא של 107.3 מיליארד דולר ב – 2015. במחצית הראשונה של השנה, מעריכה החברה כי בוצעו עסקאות בשווי של 9.6 דולר מיליארד בתחום המוליכים למחצה.
רשימת המיזוגים הבולטים של השנים האחרונות. מקור: IC Insights
{loadposition content-related} |