"ההצלחה נובעת צורך שוק אמיתי וגדול, חדשנות, צוות מנוסה, קניין רוחני משמעותי," קובע אלמגור
.
דוד אלמגור |
חברת הסטארט-אפ פנורמיק פאואר (Panoramic Power) תייצג את ישראל בשלב הגמר של תחרות SmartCamp של יבמ שייערך בחודש נובמבר באירלנד.
פנורמיק פאואר נבחרה על ידי צוות השופטים מתוך חמש חברות שעלו לשלב הגמר בתחרות המקומית של יבמ שנועדה לחברות ישראליות בנות פחות משלוש שנים, בבעלות פרטית, המפתחות תוכנה המשתלבת בתחומי המיקוד של מיזם ה"עולם החכם" של יבמ.
חברת פנורמיק פאואר קמה ע"י יזמים מתחום השבבים. עדי שמיר ודוד אלמגור שהיה היזם של מיסטיקום. הטכנולוגיה שפיתחו מאפשרת ניטור לא פולשני של צריכת החשמל ומציתה את דמיונם לש המשקיעים. המערכת מאפשרת לבעלים ולמנהלים של בניינים מסחריים לצמצם את צריכת החשמל בשיעורים של 15-20%, לחזות מראש ולמנוע תקלות, עומסי יתר ושריפה בארונות החשמל. מיפוי מדוייק של מערכות החשמל ברמת הבניין, המתאפשר עם הפעלת המערכת, מוביל לאופטימיזציה של ניהול המבנה תוך שילוב עלויות האנרגיה במערכות ERP. המערכת, עליה הוגשה בקשה לרישום פטנט, משלבת חיישנים אלחוטיים זולים, יחד עם תוכנה המוצעת כשירות.
החברה מעסיקה ארבעה עובדים ופועלת במרתף ביתו של אחד המייסדים במושב קידרון. המייסדים הם עדי שמיר ודוד אלמגור, עבדו בעבר בתחום המוליכים למחצה והתקשורת, יחד עם קורי סלקה, אמריקאי, בכיר לשעבר במיקרוסופט. העבודה על המערכת החלה באפריל 2009, במימון פרטי של השותפים אליהם הצטרף גם משקיע פרטי.
החברה זכתה בעבר בפרס ראשון של חדשנות טכנולוגית בתחרות בינלאומית שערכה קוולקום iדיווחנו עליה ב-Choiportal וכעת הוסיפה להישגיה את פרס הסטארטאפ המבטיח של יבמ ותייצג את ישראל בתחרות העולמית.
בשיחה עם Chiportal אומר דוד אלמגור, מבעלי החברה: " החברה מפתחת פלטפורמה חדשנית המבוססת חומרה ותוכנה ומאפשרת נראות מלאה של צריכת החשמל בזמן אמת ברזולוציה של מעגל בודד. כל זאת בעלות נמוכה, בעזרת התקנה פשוטה, על בסיס התשתית הקיימת וללא התערבות. הטכנולוגיה מבוססת על חיישן אלחוטי זעיר וחדשני הנצמד לקו החשמל. החיישן מבצע מדידה של צריכת החשמל ומשדר את המידע באופן אלחוטי. המידע מגיע דרך האינטרנט לשרת מרכזי ומהווה בסיס ליישומים שונים. הפלטפורמה מאפשרת יישומים חדשניים רבים כדוגמת: חיסכון באנרגיה, חשבונות חשמל מפורטים, מניית משנה דינמית, תחזוקה מונעת, התראות שונות הקשורות בצריכת החשמל, הורדת עומסים בשעות השיא ועוד."
מתי היא תהיה מוכנה לשיווק המוני?
אלמגור: החברה תהיה מוכנה לשיווק המוני של הטכנולוגיה שלה בעוד כשנה.
כיצד אתה מסביר את ההצלחה בתחרויות בהם נטלתם חלק הן ברמה המקומית והן ברמה הבינלאומית?
אלמגור: "ההצלחה נובעת מצורך שוק אמיתי וגדול, וכן בזכות החדשנות, צוות מנוסה, קניין רוחני משמעותי, והחיפוש אחרי מהפכות בעולם האנרגיה."
כמה כסף גייסתם וכמה עוד צריך בשביל להשלים המוצר?
אלמגור: "גייסנו מעט מאוד עד היום, הרוב במימון עצמי של היזמים, השקעה קטנה מאנג'ל (חברת אלכסנדר שניידר) + הפרס מקוואלקום. השאר לא לפירסום."
האם יש קשר בין מה שאתם עושים היום לעיסוקיך ונסיונך בתחום השבבים?
אלמגור "אני מביא איתי ניסיון ניהולי, עסקי, שיווקי, בניית חברות, היכרות וקשרי עבודה טובים עם הספקים שלנו (חברות השבבים)".
היו בעבר נסיונות לניטור חשמל אך עד כה הם לא צלחו גם בגלל השמרנות של חברות החשמל והאיטיות שלהן באימוץ טכנולוגיות חדשות האם אתה מאמין שהפעם זה יהיה אחרת?
אלמגור: "למיטב ידיעתנו אין כיום בעולם פתרון מעשי, זול, וללא התערבות. מה שקורה בתוך בניינים אינו מוכתב בהכרח ע"י חברות החשמל ולכן ניתן להחדיר פתרונות חדשניים ובמהירות יחסית."
מימין: מאיר ניסנסון – מנכ"ל יבמ ישראל, עם דוד אלמגור – מייסד ומנכ"ל פנורמיק פאואר. צילום: יבמ
תמונה נוספת מהטקס. משמאל לימין: עוזיה גליל, דוד אלמגור, מאיר ניסנזון,עודד כהן, רלי מרידור, יורם טיץ
{loadposition content-related} |