בסבב ההשקעות השתתפו גם סמסונג, Bosch וקרן מומנטום של אוניברסיטת ת״א כדי לבצע מהפיכה בעולם הצילום הדיגיטלי
חברת הסטארט-אפ הישראלית, יוניספקטרל (Unispectral), המפתחת את הדור הבא של המצלמות הדיגיטליות, שיפגינו יכולות ראיה וחישה, הכריזה היום על סיבוב גיוס ראשון (Series A) בסך 7.5 מיליון דולר. הגיוס הובל על ידי קרן Jerusalem Venture Partners (JVP) בהשתתפות קרנות ההשקעה של RBVC ( Robert Bosch Venture Capital), סמסונג (Samsung Catalyst Fund) וקרן החדשנות מומנטום של אוניברסיטת תל אביב. הגיוס יאפשר לחברה להאיץ את תהליך פיתוח המוצר ולגייס כישרונות ייחודיים הנדרשים לצורך פיתוח ייחודי זה.
מנכ"ל החברה, רמי פייג הציג אותה בשבוע שעבר במפגש מועדון השבבים הישראלי: "רציתי לפתח טכנולוגיה שמאפשרת לאנשים לראות את מה שהעין לא יכולה לראות ובאמצעות הראיה הזו להבין תובנות על החומר וגם לנתח את מה שהמוח לא מסוגל לנתח. עין חדשה עם מוח חדש שמחובר אליה שיכול להבין תובנות על החומר שהוא רואה. עבדתי על זה חצי שנה, רגע לפני שהקמתי חברה אספתי חברי בורד וכל האנשים. אמרו לי שיש פיתוח דומה באוניברסיטת תל אביב ושכדאי לי לשלב אותם. פגשתי יזם ותיק בשם פרו'פ דוד מנדלוביץ' שעבד על דבר דומה ביחד עם דוקטורנט שלו שהוא היוםן סגן נשיא למו"פ והפרופסור הוא יועץ שלנו. "
"הקמנו חברה בהובלה של JVP המשקיעים הם חברת טלפונים קוריאנית גדולה ומפורסמת, חברה מובילה בעולם בתחום הרכב והיצרן הכי גדול של רכיבי MEMS ואוניברסיטת תל אביב. CMOS שחור לבן ומוזיאקת RGGB. כל פיקסל שאתם רואים על המסך מורכב מ-4 ביטים המגיעים מהסנסורים. החלפנו את הפילטרים הצבועניים האדום הירוק והכחול בפילטר אחד שמצלם פעם אדום פעם ירוק ופעם כחול ב-3 חשיפות. הטכנולוגיה נותנת לצלם לחלק את זמן החשיפה לחשיפה בין הצבע ובין התמונה בשחור לבן שקולטת יותר אנרגיה ולכן רואים בה יותר פרטים. את הצבע אנחנו מוסיפים באמצעות החשיפות הצבעוניות. אם אנחנו רוצים תמונה עשירה יותר אנו עורכים 4-5 חשיפות ואם רוצים צילום מולטיספקטרלי ממש חד, יש לצלם צילומים רבים והאתגר המתמטי היה לאחד עשרות תמונות לתמונה אחת.
מדובר ב-CMOS בגובה מילימטר ובאורך 2-3 מילימטר ומערכת שמשנה את המרחק בין המראות בזמן אמת 4-5 פעמים. יש לנו הרבה אלגוריתמאים בתחומי הפיזיקה, האלקטרוניקה, המיקרו אלקטרוניקה והאופטיקה ובסוף גם תהיה אפליקצה.
למוצר זה יש מספר שווקים – ראשית כמצלמה משופרת לטלפונים סלולאריים. החברה הסלולארית רואה במוצר אופציה לבדל את עצמם מהמתחרים. התחום השני תחום הרכבץ הרכבים נהיים אוטונומיים והם יידרשו להחליט בזמן אמת האם מה שיש על הכביש זה מים או שמן, האם זה אדם או בובה, תמונה של אדם או אדם אמיתי. והשוק החשוב השלישי הוא שוק הזיופים העולמי 1.7 טריליון דולר מיליון אנשים בשנה – אין טכנולוגיה להתמודד עם הבעיה של זיוף תרופות אלא באמצעות מצלמה היפר ספקטרלית."
יוניספקטרל, שנוסדה בשנת 2016, מפתחת את החומרה והתוכנה של חיישן היפר-ספקטרלי המיועד למגוון שימושים בשוק הצרכני. החיישן מבודד את האור הנקלט בגלאי מובנה למאות גוונים, ומסוגל לנתח את תכונות החומר המצולם. החברה מתכננת לשנות מן היסוד את שיטת חישת הצבע המקובלת בעולם הצילום בארבעת העשורים האחרונים.
החיישן ההיפר-ספקטרלי מיועד למגוון יישומים במגוון תחומים, משילוב בפריטים לבישים, יישומים רפואיים, אינטרנט של הדברים (IOT), יישומים חקלאיים, תעשייתיים ועוד רבים נוספים. טכנולוגיה פורצת דרך זו, המגובה בפטנטים, יכולה להבחין בתכונות חומרים שונים, בין אם הינם מוצקים, נוזליים ואף גז. כך לדוגמה, קונה בסופרמרקט יוכל לצלם באמצעות מצלמה סלולרית בה ישולב הרכיב החדשני את הירק שברצונו לקנות והאפליקציה בטלפון תעדכן אותו האם הירק טרי, האם רוסס בחומרים כימיים וכו׳. תייר יצלם שטר כסף והאפליקציה תנתח האם השטר מקורי או מזוייף, מצלמה המותקנת ברכב תצלם את הכביש ותודיע לנהג האם הכתם שעל הכביש הינו מים, או שמן ואילו דייר בבית יצלם את המזגן והאפליקציה תעדכן האם האויר שיוצא מהמזגן הינו באיכות ראויה, או שנדרש לנקות את המסנן. שיטת ההדמיה המהפכנית המפותחת בחברה, אף תספק ביצועים חסרי תקדים בצילום בחשיכה, באיכות צבע עשירה וברזולוצית תמונה משופרת בהרבה מהמקובל כיום.
הטכנולוגיה של יוניספקטרל מבוססת על שבע שנות מחקר אשר בוצעו באוניברסיטת תל אביב ע"י חוקרים מובילים, ומומנה החל משנת 2014 באמצעות השקעה של כחצי מיליון דולר של קרן החדשנות הטכנולוגית "מומנטום" (קרן משותפת לאוניברסיטת תל אביב, Tata, Temasec ומשקיעים נוספים).
"ההשקעה האסטרטגית של הקרנות JVP, סמסונג ובוש מייצגת את ערכו של הפתרון הייחודי המצוי ברשותנו", אומר רמי פייג, מנכ"ל יוניספקטרל. "אנו ממציאים את המצלמה הדיגיטלית הקומפקטית הראשונה בעולם, שהינה בעלת יכולות צילום וחישה ספקטרלית מתקדמת, מהלך שימצב אותנו כמי שמובילה את התהליך העולמי של מעבר מראיה אנושית לראיה ממוחשבת".
"יוניספקטרל מפתחת טכנולוגיה אשר משנה את כללי המשחק וממציאה מחדש את שוק הטלפונים הניידים", אומר קובי רוזנגרטן, שותף מנהל ב- JVP, "שוק הניידים צמא כיום לטכנולוגיה חדשה, המאפשרת את זיהוי תכונות החומר המופיע בתמונה המצולמת ולפיכך משנה את הדרך בה אנו מבינים ומנתחים את סביבתנו".
״אנחנו גאים לתמוך בטכנולוגיית החישה המהפכנית של יוניספקטרל. יש לה פוטנציאל לשילוב במגוון יישומים, ממכשירי מובייל, מכונות חכמות ובמערכות IoT״, אומר דוד (דדה) גולדשמידט, מנהל קרן ההשקעות של מרכז החדשנות והאסטרטגיה של סמסונג בישראל. ״ההשקעה הנוכחית מדגימה את המחוייבות שיש לסמסונג לחדשנות גלובלית ולאקוסיסטם של הסטארט-אפים בישראל״.
״היכולת לספק אלמנטים של חישה במגוון מערכות הדמיה חכמות וגמישות, היא תכונת מפתח הרלבנטית לתחומים רבים בהם פעילה Bosch״, אומר גדי תורן, שותף ב- RBVC GmbH, זרוע ההשקעה של קבוצת Bosch. ״אנו שמחים לקחת חלק בפיתוח הנוכחי״.
יוניספקטרל הוקמה ע"י צוות יזמים מנוסה: פרופ׳ דוד מנדלוביץ, שפירסם כ- 200 מאמרים, רשם מעל 40 פטנטים, ואף הקים וניהל מספר מיזמים מצליחים. אריאל רז, אשר כחלק מעבודת הדוקטורט שלו פיתח את הפטנטים המהווים את הבסיס המדעי לפיתוח הטכנולוגי בחברה. רמי פייג (אל"מ במיל'), מנכ"ל החברה, ניהל את המחלקה הטכנולוגית של חיל המודיעין, גוף טכנולוגי המונה כאלף מהנדסים ומומחים טכנולוגים, והינו חתן פרס בטחון ישראל (פרס הניתן עבור חדשנות טכנולוגית בעלת תרומה משמעותית לביטחון המדינה).
{loadposition content-related} |