ד״ר אפלבום, נשא דברים במסגרת מפגש SEMI Europe שנערך בישראל ולקחו בו מבכירי התעשייה מישראל ואירופה. ״ קיימת תחרות קשה בתחום הזה, אבל אנחנו שומרים על מובילות בינלאומית והחברות הגדולות בעולם מעדיפות לעבוד איתנו"
ד"ר עמי אפלבאום בכנס SEMI EUROPE. צילום: נחום דוניצה |
״יש לנו במגדל העמק נוסחה מנצחת שמשלבת 'עליונות טכנולוגית', 'ייצור ומו"פ מתוחכם' ו'מובילות עסקית בינלאומית'״, גילה ד״ר עמי אפלבום, נשיא KLA-Tencor ישראל, את סוד ההצלחה המתמשכת של מרכז הפיתוח של KLA-Tencor במגדל העמק. ד״ר אפלבום, דיבר במסגרת מפגש הפורום האירופאי של ארגון SEMI שנציגיו התארחו בישראל לסדרת מפגשים עם התעשייה המקומית. SEMI הוא גוף בינלאומי המאגד את כלל שרשרת האספקה של תעשיות המיקרו והננו אלקטרוניקה בעולם, כשחבריו אחראים על החדשנות והטכנולוגיות שמאפשרות כיום מוצרים ומערכות אלקטרוניות חכמים יותר, מהירים יותר וחזקים יותר.
המפגש, שאירח גורמים בכירים בתעשיית המוליכים למחצה מאירופה, אסיה ומישראל, נערך בנוכחותו והנחייתו של ליית׳ אלטימיים, נשיא SEMI Europe ובהשתתפותו של לונג צ׳ו, נשיא SEMI China. בין המרצים הנוספים: שלמה גרדמן,יו"ר מועדון השבבים בישראל, יורם עוזיאל, מנהל הטכנולוגיה באפלייד מטריאלס, אברון גר, סמנכ״ל שותפויות אסטרטגיות בנובה, דני גלוטר, נשיא ומייסד חברת אופטימה, יצחק שנברג, יו״ר PLSense ואשר לוי, מנכ״ל אורבוטק.
אחד הנושאים בהם דן ד״ר אפלבום, שעוררו עניין רב בקרב הנציגים האירופאים, הטיוואנים והסינים שהגיעו לפורום לבחינת שיתופי פעולה בישראל והרחבת פעילותם בתחומי הפיתוח ובפרט הייצור בישראל, היתה ההערכות הממשלתית ליצירת אקו סיסטם (Eco System ) אותה סקר ד״ר אפלבום. ״על מנת שתעשיית ההיי-טק בישראל תוכל לתרום תרומה משמעותית יותר לכלכלה הישראלית נדרשת סביבת עבודה, אקו סיסטם, שתאפשר את הרחבת התנופה ההייטקית לכלכלה הישראלית. הממשלה, משרד האוצר ומשרד הכלכלה ערים לעובדה ונקטו מספר יוזמות כגון הגדלת מספר הסטודנטים לתחומי ההיי-טק באוניברסיטאות, הכפלת מספר בוגרי התיכונים עם 5 יחידות מתמטיקה ומדעים, ביצוע שינוי משמעותי בחוקי המס, שמעודדים סטארטאפים להגדיל ולהרחיב את פעילותם ובמקביל עידוד חברות זרות להשקיע בישראל תוך שימור הטכנולוגיה ומקומות העבודה״.
ד״ר אפלבום, הציג את תפקידה של KLA-Tencor כחברה המתמחה בפיתוח וייצור מכונות המבצעות בדיקות אופטיות בתעשיית הרכיבים מוליכים-למחצה, בסביבה הטכנולוגית של ייצור שבבים ורכיבים מוליכים למחצה ובתעשיות האופטיות, תוך התמקדות במרכז הישראלי. ״ככל שעולה הדרישה לרכיבים ממוזערים לכדי ממדים ננו-מטריים, כך עולה הביקוש למכונות שלנו״, הסביר. "אנחנו מייצרים עבור סמסונג, טושיבה, אינטל וחברות ענק נוספות, את המכונות לבדיקת התפקודים השונים של לוחות הסיליקון, הצ'יפים והמעגלים האלקטרוניים, בכל הפרמטרים האפשריים. קיימת תחרות קשה בתחום הזה, אבל אנחנו שומרים על מובילות בינלאומית והחברות הגדולות בעולם מעדיפות לעבוד אתנו".
לדברי ד״ר אפלבום, הסוד טמון ביתרון תחרותי שנובע ממשאב אנושי בעל כישרון, ידע ומעוף, שמאפשר לחברה להימצא בחזית הטכנולוגיה העולמית, כמו גם מיקוד וערנות כל הזמן, על מנת לצפות את דרישת היצרנים בעוד 5 שנים, ולהיות מוכנים עד אז עם המכונה המתאימה. ״בהחלט יצרנו מודל ייחודי של חברת הייטק, שהתרחבה ממרכז מו״פ לחברה גדולה העוסקת בייצור, התורמת ליצוא של ישראל בהיקפים של מיליארדי שקלים בשנה, המספק מעל 500 מקומות עבודה בהייטק בגליל. אנו עדיין מחפשים את טובי המדענים והמהנדסים וקוראים להם להצטרף לרשותנו ולהינות מחברה צומחת ומאתגרת עם אפשרויות קידום בלתי מוגבלות ועתיד כלכלי מבטיח״.
{loadposition content-related} |