תעשיית השבבים צריכה לסייע למתן את מלחמות הסחר. כך אמר ג'ון נויפר, נשיא ומנכ"ל איגוד תעשיות השבבים SIA באירוע המנהלים של כנס ChipEx2018 שהתקיים שלשום בת"א.
ג'ון ניופר, נשיא ומנכ"ל SIA בערב הבכירים של כנס ChipEx2018. צילום: ניב קנטור |
תעשיית השבבים צריכה לסייע למתן את מלחמות הסחר. כך אמר ג'ון נויפר, נשיא ומנכ"ל איגוד תעשיות השבבים SIA באירוע המנהלים של כנס ChipEx2018 שהתקיים שלשום בת"א.
2017 היה שנה טובה לתעשיית השבבים. צמחנו לרמת מכירות של יותר מ-400 מיליארד דולר בשנה. גם שנת 2018 כבר רושמת מכירות חודשיות חזקות של שבבים ברחבי העולם, אבל עם ההצלחה מגיעים גם אתגרים.
אחד האתגרים הוא שמירת קצב החדשנות שלנו. לפיכך תעשיית המוליכים למחצה בארה"ב מעבירה כ-20% מהכנסותיה למחקר ופיתוח. בלי זה לא נוכל להמשיך את התנופה. שיעור זה דומה לזה של תעשיית התרופות. תפקידנו להבטיח שנקבל את אותו היחס מהממשל כמו תעשיית התרופות.
האווירה בוושינגטון כעת צבעונית ואין רגע דל. נכון שתעשיית האלקטרוניקה צמחה מתוך מערכת יחסים הדוקה עם ממשלת ארה"ב בשנים הראשונות. היחסים השתנו באופן משמעותי. רק כאחוז אחד מהמכירות שלנו הולך לאפיק זה. אבל ההשקעה של ממשלת ארה"ב במחקר בסיסי בענף שלנו הולכת ופוחתת. זאת בניגוד לכלכלות אחרות כגון אירופה ובמיוחד סין.
למעשה דוח של חברת מקינזי מעלה שהוצאות המחקר הבסיסי בתחום השבבים שתקצה סין יעלו על אלו של ארה"ב. כולם יודעים שתעשיית המוליכים למחצה הסינית קטנה באופן משמעותי מזו האמריקנית.
בעוד בממשל טראמפ יש פחות התלהבות לשים כסף ציבורי לתוכניות מחקר, נראה שבתחום המוליכים למחצה אין הדבר כך. יש למעשה יותר עניין ויותר הזדמנויות, כאשר מוקצה מימון ממשלתי לתוכניות משותפות לתעשיה ולאוניברסיטאות. אני חושב שזה משקף הערכה חדשה בוושינגטון על החשיבות של מוליכים למחצה לכלכלה בארה"ב', לכלכלה העולמית ולבטחון \הלאומי של ארה"
האתגר הגדול השני הוא שיש לנו רגש אנטי-סחר הולך וגובר ברחבי העולם לא רק בארה"ב . ובהקשר של ארה"ב אני חושב שכולכם מודעים לכך. רבים מתומכיו של הנשיא טראמפ נפגעו ונפגעים מהגלובליזציה ומהסחר העולמי. לתעשיה שלנו זה לא סימן טוב, כי תעשיית השבבים היא התעשיה הכי גלובלית. שרשרת האספקה היא כלל עולמית ו-80% ממכירותינו הם לחו"ל.
אחת המשימות הגדולות שלנו עכשיו היא לבנות מחדש את הקונצנזוס על הסחר העולמי ואת ההכרה בארה"ב חשיבות של הסחר. הרבה נמצא על המוקד בימים אלה. החברים שלנו בבייג'ינג רואים שהנשיא טראמפ לא מתבייש להצהיר הצהרות ואף לנקות צעדים נועזים בזירת הסכם הסחר עם סין. דוגמה לכך הם המכסים על פלדה ואלומיניום. אמנם אלו מכסים המוטלים על כל מדינות העולם אבל היעד הוא סין.
באוגוסט האחרון נפתחה חקירה על ידי משרד המסחר האמריקני. גילוי נאות, עבדתי עבור המשרד הזה במשך כשמונה שנים. כלי החקירה הזה שימש את ארה"ב באופן נרחב לפני שהצטרפנו לארגון הסחר העולמי ולא נעשה בו שימוש מאז. זה כלי אגרסיבי כי הוא אמור לחקור את שיטות ההגנה על קניין רוחני בסין, וזה בעייתי במיוחד. משרד האוצר שלנו מבקש להטיל הגבלות משמעותיות על חברות סיניות. לאחרונה פורסם בניו יורק טיימס על הגבלות ויזה לסין. אלו צעדים קשים אנחנו לא אוהבים. אנחנו בתעשיה אוהבים סביבות מסחר שבהם יש אפס התערבות. כל זה משקף את הקונצנזוס המשתנה בוושינגטון הדורש לאתחל מחדש את היחסים עם סין.
בשבוע שעבר ביקרתי בביג'ינג ואני חושב שהחדשות הטובות הן הממשלה הסינית מבולבלת ומנסה להבין כיצד לעבור את המחלוקת הזו. החדשות הרעות הן שלא ברור כיצד זה יקרה. שני הצדדים נחפרו עמוק בהיבט של מה שהם חשים שהם צריכים והמטרה שלי היא לנסות לעזור לנווט את כל הצדדים למסקנה שאף אחד לא ירוויח מסכסוך סחר מתיש. לכל אחד מאיתנו יש השפעה מסוימת בדרך זו או אחרת.
חוק מור הוכרז כמת יותר פעמים מאשר אמרתי לאשתי "אני מצטער". התעשיה שלנו מלאה מוחות גדולים ותמיד מצאנו ונמשיך למצוא דרכים לחדש ולהתקדם אם זה באמצעות ארכיטקטורה חדשה, חומרים חדשים ועוד. הייתי מאוד מעודד אחר הצהריים כשביליתי בהדגמת מערכות VR בדוכן שלנו.וזה גורם לי להרגיש עוד יותר תקווה לעתיד. באשר לעתיד. לילדים שנולדו השנה תהיה גישה חסרת תקדים לבריאות טובה יותר, לתקשורת טובה, חינוך ירוק טכנולוגיה ועוד הרבה דברים שכולם מבוססים מוליכים למחצה. בקיצור אני מאמין מאוד כי הימים הטובים ביותר של התעשייה נמצאי לפנינו."
{loadposition content-related} |