פרופ' מניש פנדי |
כבר שנים רבות אנחנו שומעים על רובוטים בעלי מוח אלקטרוני המשתווה למוח האנושי ומכונות המסוגלות לחשב חישובים במהירות האור כדי לקבל החלטות נבונות בצורה מדויקת ונכונה יותר מבני אנוש. אך במשך כל אותן שנים היו אלו הבטחות שווא שלא ממש הגשימו את הציפיות.
כיום לאחר שעברו כ- 20 שנה מתחילת המאה ה -21 הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים והופכת להיות טכנולוגיה ממשית ושימושית. כדי להבין מה בדיוק המשמעות של פריצת הבינה המלכותית לחיינו כדאי לשמע מה חושב אחד המומחים העוסקים בתחום המעבדים והבינה המלאכותית. אדם השייך לתעשייתינו ובנוסף צבר נסיון עשיר בדיספלינות שונות. אדם המשלב רקע אקדמי ומעשי גם יחד כדי להפוך את המושג בינה מלאכותית ממושג ערטילאי למציאות יום יומית.
שמו פרופ' מניש פנדי. הוא נולד בהודו ואת התואר הראשון שלו במדעי המחשב עשה במכון הטכנולוגי של קרגאפור Kharagpur)) אך כשהבין שהחזית הטכנולוגית העולמית נמצאת בעמק הסיליקון, בקליפורניה התקבל ללימודים באונב' סטנפורד היוקרתית והחל לעבוד בחברת אינטל. מאז נראית הקריירה שלו כאילו החליט להתנסות בעבודה כמעט בכל חברה מרכזית בתעשית הטכנולוגיה בכלל ובתחום השבבים בפרט. במהלך 25 השנים האחרונות הספיק לעבוד ביבמ, ורפלקס, קיידנס, סינופסיס, Nutanix, ו- Yahoo, אח"כ הספיק להיות יועץ לחברות סטרטאפ ולהשלים דוקטורט באוניברסיטת קרנגי מלון וכיום הוא משמש כסגן נשיא לפיתוח בחברת סינופסיס ובמקביל כמרצה באונב' קרנגי מלון.
לדעת פרופ' מניש פנדי בינה מלאכותית היא מהטכנולוגיות המשבשות סדרי עולם. כדי להבין את הפוטנציאל המלא הגלום בה אנו נדרשים לחשוב מחדש על כל המערכות המסורתיות והארכיטקטורות הקיימות. מצד שני רק כעת נוצרו מעבדים חזקים דיים כדי לספק את תיאבונן הבלתי נגמר של מערכות הבינה המלאכותית לכח מחשוב. התוצאה היא דור חדש של מעבדים המותאמים בצורה אופטימלית לישומי בינה מלאכותית ולימוד מכונה ומאפשרים ישומים חדשים כגון זיהוי תמונות וקול שלא יכלו לפעול בצורה יעילה קודם לכן בתחומים רבים כולל מכשור רפואי, אוטומציה ביתית ונהיגה אוטונומית.
כל אחד מהישומים הללו דורש ממעבדי הבינה המלאכותית ניצולת אנרגיה אופטימלית, עלות מתאימה, וביצועים משופרים. לדעת פרופ' פנדי ביחד עם פיתוח שבבי סיליקון מתאימים חשוב להבין כי כדי להגיע למיקסום ביצועים יש לדאוג לאינטרגציה מירבית בין חומרה לתוכנה.
פרופ' פנדי יגיע לישראל ב-13 במאי כדי להשתתף בכנס ChipEx2019 ולחלוק עם משתתפי הכנס את התובנות הרבות שרכש בתחום הבינה המלאכותית. כדאי לכם לשמע אותו. להרשמה לכנס לחצו כאן.
{loadposition content-related} |