יצרנים הווייפרים MEMC ממשיכה להשקיע בתחום אנריגת השמש. החברה רכשה מניות באברסול, יצרנית וויפרים המשמשים לתאי שמש, ספקית שירותים בתחום אנרגית השמש סאן אדיסון, והשקיעה בספק אחר
.
תא שמש. מתוך ויקיפדיה |
יצרנים הווייפרים MEMC ממשיכה להשקיע בתחום אנריגת השמש. החברה רכשה מניות באברסול, יצרנית וויפרים המשמשים לתאי שמש, ספקית שירותים בתחום אנרגית השמש סאן אדיסון, והשקיעה בספק אחר.
בעוד המעבר של MEMC לצד של החומרים הוא הגיוני, אך מדוע שמש? MEMC לא חזקה בתחום הסולארי. במשך שנים החברה ייצרה ומכרה מוצרי פולי-סיליקון לתעשיית תאי השמש, והיא אחת הספקיות המובילות בתחום הווייפרים לתעשיית המעגלים המודפסים.
אנליסטים סבורים כי העסקה עם סאן אדיסון אינה טומנת בחובה הגיון. MEMC היא יצרנית חומרי גלם, ההתמחות האמיתית של החברה כוללת פיתוח ושיווק ווייפרים ופולי-סיליקון. לחברה מספיק צרות בעסקי הליבה שלה. לחברה מוצרים טובים, אך במשך זמן מה היא צברה מוניטין גרוע בשל שירות לקוחות גרוע. בשל כך פרש בשנה שעברה נאביל גאריב, מנכ"ל ונשיא החברה. יתכן שהתרבות הארגונית של החברה ושירות הלקוחות השתפרו עם בואו של אחמד צ'אטילה, הנשיא והמנכ"ל החדש שהצטרף לחברה השנה.
צ'אטילה הגיע ל-MEMC מחברת סייפרס סמיקונדקטור, שם שימש כסגן נשיא בכיר חאראי על חטיבת הזכרון וההדמיה, ומנהל הייצור הגלובאלי. סייפרס עצמה היא מתנגדת גדולה לתחום האנרגיה הסלולארית, והיא החליטה להפריד מתוכה את יצרנית תאי השמש סאן פאואר. כעת באופן אירוני MEMC מקווה לצבור נסיון בתחום שירותי השמש, דבר שאינו קשור לעסקי הליבה שלה. יש לשוק זה בסיס לקוחות שונה לגמרי עם צרכים טכנולוגיים שונים.
סאן אדיסון טוענת כי היא מפשטת את אנרגית השמש באמצעות ניהול הפיתוח, המימון, התפעול והניטור של תחנות כוח סולאריות לקוחות מסחריות, לרבות רשתות חשמל ארציות רבות, סוכנויות ממשלתיות וחברות תשתית. במבנה טיפוסי, סאן אדיסון מארגנת מימון להון חוזר מצד שלישי לבניית מתקנים וללקוח אין צורך להוציא כסף מראש.
רק הזמן יקבע אם האסטרטגיה הזו תפעל, לדעת אנליסטים מדובר בהימור במקרה הטוב. מצד שני, התפשטות לתחום אנרגית השמש הוא רעיון טוב בהתחשב בכך ששוק המעגלים המודפסים רווי.
MEMC ידעה רבעונים קשים ובעקבותיהם הודיעה על סגירת שני מפעלים בארה"ב ופיטורי כ-540 עובדים כדי לחסוך בעלויות.