ככל שמתקדמים בטכנולוגיית הייצור לפחות חברות יש את הגב הכספי להשקיע את המשאבים הנדרשים, ומי שישרוד יהיו TSMC, גלובל פאונדריז, וחברת סמסונג
ייצור ב-TSMC |
במחקר חדש ששיחררה חברת המחקר IHS iSuppli היא צופה כי עד סוף שנת 2011 ישארו רק שלושה יצרני שבבים מרכזיים TSMC, גלובל פאונדריז, וחברת סמסונג. הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בתחום ה CMOS (complementary metal–oxide–semiconductor) היא 20-22 ננומטר. כמה פאבים אחרים כמו UMC ו- SMIC יהיו מסוגלים לספק יכולות יצור בטכנולוגיות קרובות כגון 32 ו-28 ננומטר בכמיות גבוהות אך שלושת הגדולים יהיו היחידים בעלי יכולת יצור בטכנולוגיות החדישות ביותר.
"העלויות האדירות להקמת מפעלי יצור מתקדמים מצמצמות את מספר הפאבים המסוגלים לייצר בטכנולוגיות החדישות ביותר ואני צופה כי בתוך השנה הקרובה יוותרו רק שלוש חברות המסוגלות לייצר בכמיות גדולות בטכנולוגיות אלה" אמר לן ג'לינק, האנליסט הבכיר לתחום יצור שבבים ב IHS "אלא אם מפעלים נוספים יצטרפו לחגיגה, אני צופה כי חברות השבבים בעלי יכולת יצור בגיאומטריות החדישות יהנו ממצב בו יש להם מספר מועט ביותר של מתחרים".
המצב שנוצר עשוי לעודד את אינטל לאפשר לחברות אחרות ליהנות משרותי היצור המתקדמים שלה. יתכן והיא תשתמש ביכולות היצור שלה כדי לאפשר ללקוחות אשר ישלבו את מעבדי האטום במוצריהם לייצר במפעלי אינטל. פעילות מסוג זה תייצג שינוי דרמטי בפילוסופיה של אינטל אך תוכל להוביל לגידול משמעותי בהכנסותיה וניצול יעיל יותר של מפעליה.
לעומת שלושת המפעלים שהוזכרו, צופה IHS כי עד סוף 2011 לא יוותר אף מפעל יפני אשר ייצר בטכנולוגיות 32 ננומטר וקטנות יותר. IHS מסייגת תחזיתה ומבהירה כי יתכן והיפנים יתעשתו וישקיעו את המשאבים הדרושים להקמת מפעלים חדשים אך אם היפנים יחליטו לא ל"השתתף במרוץ", תעשיית יצור השבבים היפנית עלולה לסבול מכך קשות מסכמת חברת היעוץ את דיווחה.
{loadposition content-related} |