פנורמיק פאואר משלבת חיישנים אלחוטיים זולים ותוכנה המוצעת כשירות (SaaS), על מנת לנטר בזמן אמת את צריכת החשמל בבתי מגורים ומשרדים – בדרך לחיסכון של 15-20% בצריכת האנרגיה
.
דוד אלמגור, מנכ"ל פנורמיק פאואר |
חברת ההזנק הישראלית פנורמיק פאואר (Panoramic Power), אשר זכתה במקום הראשון בתחרות של יבמ לחברות הזנק, SmartCamp שנערכה בישראל, תשתתף השבוע בשלב הגמר העולמי של התחרות המתקיימת בדבלין, אירלנד. פנורמיק פאואר תתחרה על התואר של יזם השנה מול 8 חברות מארה"ב, אנגליה, צרפת , אירלנד, שבדיה ודנמרק .
פנורמיק פאואר משלבת חיישנים אלחוטיים זולים ותוכנה המוצעת כשירות (SaaS), על מנת לנטר בזמן אמת את צריכת החשמל בבתי מגורים ומשרדים – בדרך לחיסכון של 15-20% בצריכת האנרגיה. המערכת יכולה גם לחזות מראש ולמנוע תקלות, עומסי יתר ושריפה בארונות החשמל. מיפוי מדוייק של מערכות החשמל ברמת הבניין המתאפשר עם הפעלת המערכת מוביל לאופטימיזציה של ניהול המבנה תוך שילוב עלויות האנרגיה במערכות ERP.
תשע חברות ההזנק שעלו לשלב הגמר מפתחות פתרונות חדשים בתחומי ניהול זרימת מידע רפואי, הגנה על מערכות מים, מניעת זיוף תרופות באמצעות טלפון סלולארי, איתור יעיל של מקומות חניה פנויים וזולים, הדמייה תלת-מימדית של יערות לצורך אופטימיזציה של כריתת עצים וניהול מחזור החיים של תמונות הדמיה רפואית.
לאחר המומנטום אותו צבר מיזם "העולם החכם" (Smarter Planet) של יבמ, החותר לניצול נכון יותר של המידע הזמין ממגוון רחב של מקורות, פנתה יבמ אל קהילת המפתחים וחברות ההזנק, והשיקה בראשית השנה את "תוכנית היזם הגלובאלי" המספקת למיזמים טכנולוגיים צעירים תמיכה ומשאבים בתחום המוצרים, כוח האדם המיומנות המקצועית, וקידום המכירות. כחלק מהתכנית – עורכת יבמ גם את תחרות ה- SmartCamp למיזמים טכנולוגיים, המגיעה לשלב הגמר העולמי שלה באירלנד.
תוכנית הסיוע של יבמ לחברות הזנק בישראל, במסגרתה התקיים תהליך הבחירה של הנציג הישראלי בתחרות, נועדה לעודד ולסייע לדור הבא של החברות למצות את ההזדמנויות העסקיות בתחומי תעשייה שונים הצומחים במהירות כגון: אנרגיה, מים, שירותי בריאות, תקשורת וממשל. החברות הזכאיות להשתתף בתוכנית צריכות להיות בבעלות פרטית, לפעול פחות משלוש שנים ולפתח תוכנה המשתלבת בתחומי המיקוד של מיזם ה"עולם החכם" של יבמ.
ישראל נמנית על שש המדינות הראשונות בעולם בהן הופעלה התוכנית יחד עם ארה"ב, הודו, אירלנד, צרפת ובריטניה. הפעילות בארץ מרוכזת במסגרת היחידה לטכנולוגיה גלובאלית GTU
(IBM Global Technology Unit-) ביבמ ישראל.
מיכאל אורן, מנהל היחידה לטכנולוגיה גלובאלית ביבמ ישראל(GTU) , המובילה את התכנית בישראל, מציין כי "כיום ממוצבת יבמ בעמדה ייחודית המאפשרת לה לסייע לחברות הזנק, בזכות עומק המשאבים, הניסיון בתחומי תעשייה שונים ותשתית העבודה המשותפת עם מוסדות, ממשלות ועסקים בכל העולם. אסטרטגיית העולם החכם של יבמ ושנים של השקעה במחקר, מאפשרים לחברה לבנות ולהציע מוצרים ושירותים המבוססים על רעיונות חדשים. מסגרות לפתרונות של יבמ לתחומי תעשייה שונים, למשל, מהווים פלטפורמות תוכנה מקיפות המיועדות למצות את פוטנציאל השוק במגזרים "לא מסורתיים", דוגמת מערכות מים חכמות, בניינים חכמים ושירותי בריאות חכמים."