קוואלקום אמרה למשקיעים בינואר שתבצע תוכנית להפחתת מיליארד דולר בעלויות אבל כעת, ההערכה היא שמכירותיה ייפגעו ב-500 מיליון דולרים בשנה, דבר שגרם להאצת התהליך
קוואלקום התחילה לפטר מספר שלא צוין של עובדים במשרה מלאה וזמניים כחלק מתוכנית לקיצוץ עלויות שפורסמה בינואר ואשר קיבלה תאוצה השבוע עקב החרם שהטיל משרד המסחר האמריקני על החברה הסינית ZTE לקוחה גדולה של קוואלקום.
דובר של קוואלקום אישר ל-EE Times שצמצום כוח האדם התחיל. "תחילה עשינו הערכה של הפחתת הוצאות ללא כוח אדם, אבל הגענו למסקנה שצמצום עובדים נחוץ כדי לתמוך בצמיחה וההצלחה בטווח הארוך, שבסופו של דבר יועילו לכל בעלי העניין שלנו", אמר הדובר.
קוואלקום אמרה למשקיעים בינואר שתבצע תוכנית להפחתת מיליארד דולר בעלויות. ההתחייבות ניתנה במכתב למשקיעים כשמועצת המנהלים של החברה נאבקה בניסיון להשתלטות עוינת מצד ברודקום.
"צמצום כוח אדם, כמו זה, משפיע לא רק על העובדים שהם חלק מהצמצום, אלא גם על המשפחות שלהם, העמיתים לעבודה והקהילה. אנחנו מכירים בכך והצענו לעובדים המעורבים חבילות פיצויים תומכות כדי להפחית את ההשפעה של השינוי הזה עליהם".
החדשות על הפיטורים בקוואלקום באות רק כמה ימים אחרי שענקית השבבים מסן דייגו ספגה מהלומה כשמשרד המסחר האמריקני הטיל איסור לשבע שנים שמונע מקוואלקום וספקי שבבים אמריקנים אחרים למכור מוצרים ל-ZTE Corp. הסינית. הצו הוצא כתגובה לכך ש-ZTE הפרה את תנאי העסקה שהגיעו אליה בשנה שעברה כש-ZTE נתפסה שולחת ציוד תקשורת לאיראן ולצפון קוריאה, אמר משרד המסחר.
ZTE, שמייצרת סמארטפונים וגם ציוד תקשורת וציוד אלקטרוניקה אחר, היא לקוחה גדולה של קוואלקום. הדובר של קוואלקום סירב למסור כמה הכנסות קוואלקום מפיקה בשנה ממכירות ל-ZTE, אבל כמה משקיפים בתעשייה העריכו שזה יכול להיות בסביבות 500 מיליון דולר בשנה.
לפי פרסומים בארצות הברית, החברה הסכימה לשלם קנס בגובה של כ-1.2 מיליארד דולר לאחר שנקבע כי מכרה ציוד תקשורת וטלקום לצפון קוריאה ולאיראן, מדינות שהחוק האמריקני קובע שאסור לקיים עמן קשרי מסחר – לאור העובדה של-ZTE יש גם חברה בת בארצות הברית.
אבל כחלק מהדיונים וההסכמות שהובילו להודאה של ZTE ולקביעת גובה הקנס, הייתה צריכה החברה הסינית גם לסלק משורותיה אנשים מההנהלה שהיו אחראים למכירות הללו. עם זאת, לפי משרד המסחר האמריקני, לא רק שהם לא סולקו, חלקם אף קיבלנו בונוסים על העסקאות.
התגובה לא איחרה להגיע: ZTE לא תוכל לרכוש ולקבל ציוד מחברות אמריקניות. זה אומר, למשל, שהיא לא תוכל לשלב במכשירי הטלפון שלה את המערכות מובילות ממשפחת ה-Snapdragon של קוואלקום (Qualcomm) וכן לא תוכל לרכוש רכיבי זיכרון מיצרניות שהנהלתן בארצות הברית.
"ZTE הונתה את משרד המסחר. במקום לנזוף ולהעניש עובדים של ZTE ואת ההנהלה הבכירה, ZTE נתנה להם פרסים. לא ניתן להתעלם מהתנהגות חמורה כזו", אמר שר המסחר ווילבאר ל. רוס.
העונש הוא לתקופה של כשבע שנים, וכנראה שהוא יפגע קשות לפחות בעסקי הטלפונים של ZTE.
{loadposition content-related} |