זאת לאחר הגיוס הקודם שהכניס לקופתה מילארד דולר לפי שווי של 5 מיליארד לפני ארבעה חודשים בלבד
חברת הבינה המלאכותית Safe Superintelligence Inc. (SSI), שהוקמה על ידי איליה סוצקבר, דניאל גרוס ודניאל לוי, מגייסת כעת הון נוסף לפי שווי של 20 מיליארד דולר, כך על פי דיווחי Reuters. מדובר בזינוק משמעותי בערכה של החברה, שגייסה בספטמבר האחרון מיליארד דולר לפי שווי של 5 מיליארד דולר בלבד.
SSI הוקמה ביוני 2024 מתוך מטרה לפתח בינה מלאכותית על-אנושית, עם דגש חזק על שמירה על בטיחות ושליטה בפלט המתקבל ממנה. סוצקבר, שכיהן בעבר כמדען הראשי של OpenAI, היה אחראי על פיתוח דגמי ChatGPT, GPT-4 ומודלים נוספים. דניאל גרוס, שמשמש כמנכ"ל החברה, הוביל בעבר את תחום הבינה המלאכותית באפל והיה שותף ב-Y Combinator. דניאל לוי, חוקר בכיר לשעבר ב-OpenAI, מביא עמו ניסיון רב בפיתוח מערכות AI מתקדמות.
סוצקבר הדגיש כי החברה תתמקד אך ורק בפיתוח בינה מלאכותית עם יכולות סופר-אינטליגנציה, והיא לא צפויה להכניס הכנסות בטווח הקרוב, שכן מטרתה היא מחקר ופיתוח עמוק בתחום הבינה המלאכותית. לדבריו, SSI מתכוונת לפעול באופן שונה מחברות כמו OpenAI ו-Anthropic, שאמנם משפרות את ביצועי המודלים שלהן על ידי הגדלת נפח הנתונים ואימון המודלים על חומרה מתקדמת, אך מתמודדות עם מגבלת גודל מאגרי המידע הזמינים. לדבריו, הגישה הקיימת הגיעה למיצוי, משום שאין עוד מקורות משמעותיים של נתוני אימון איכותיים שיכולים לשפר את ביצועי המודלים. "הגענו לשיא הנתונים, ואין יותר. נצטרך להתמודד עם הנתונים הקיימים, כי יש רק אינטרנט אחד," אמר סוצקבר בכנס NeurIPS האחרון. SSI מתכוונת לנקוט בכיוון מחקר חדשני, שאינו מבוסס על השיטות הקיימות של למידה עמוקה, אך פרטים נוספים על גישה זו טרם נחשפו.
החברה ממוקדת כעת בגיוס הון נוסף ומנהלת מגעים עם משקיעים חדשים וקיימים, ביניהם Sequoia Capital, DST Global, Andreessen Horowitz, SV Angel וקרן ההשקעות NFDG, בניהולו של נת'ן פרידמן ובשיתוף עם מנכ"ל SSI, דניאל גרוס. ההשקעה בגובה 20 מיליארד דולר מסמנת אמון רב של משקיעים ביכולתה של החברה לשנות את פני התחום, וזאת על אף שהיא עדיין לא מייצרת הכנסות ולא מציגה מוצר מוגמר.
SSI מתכננת להקים שני מרכזי פעילות עיקריים – האחד בפאלו אלטו, קליפורניה, והשני בתל אביב. המרכזים הללו יתמקדו במחקר ופיתוח, תוך גיוס צוות קטן ואיכותי של חוקרים ומהנדסים מובילים. לדברי גרוס, החברה מחפשת אנשים יוצאי דופן לא רק בכישרון הטכנולוגי שלהם, אלא גם באופיים ובחשיבתם החדשנית, והיא לא מעוניינת בכוכבים שרוצים להופיע בכנסים אלא באנשים שמוכנים לשנות את הדרך שבה AI פועל.
החברה צפויה להתמודד עם אתגרים משמעותיים, בראשם הצורך להוכיח שמשימתה אפשרית. SSI אינה מתכננת להתחרות ישירות בחברות כמו OpenAI, אלא לפתח קפיצת מדרגה טכנולוגית שתוכל להביא לפריצת דרך אמיתית בתחום הסופר-אינטליגנציה. בניגוד ל-OpenAI, שפועלת במודל היברידי של ארגון ללא מטרות רווח עם זרוע מסחרית, SSI תפעל כחברה מסחרית לכל דבר, אך כרגע ללא מיקוד במוצרי צריכה.
למרות הייחודיות של SSI, היא אינה החברה היחידה בשוק שמגייסת סכומים גבוהים. OpenAI מתכננת לגייס 40 מיליארד דולר לפי שווי של 340 מיליארד דולר, בעוד Anthropic שואפת לגייס 2 מיליארד דולר לפי שווי של 60 מיליארד דולר. במקביל, חברת Liquid AI גייסה 250 מיליון דולר לפיתוח רשתות עצביות נזילות, המאפשרות שינוי דינמי של משקולות ופונקציות הפעלה בזמן אמת.
ההשקעה הנוכחית ב-SSI, לפי שווי של 20 מיליארד דולר, מסמנת אמון עצום של המשקיעים, אך גם הימור משמעותי, שכן החברה עדיין לא חושפת כיצד היא מתכוונת להתמודד עם מגבלות הנתונים והחישוב בעולם הבינה המלאכותית. בעוד חברות אחרות כמו OpenAI ממשיכות להגדיל את כוח החישוב שלהן, SSI מבקשת לפתח פרדיגמה חדשה לחלוטין, שלא תסתמך על גישות קיימות. אם היא תצליח, היא עשויה לשנות לחלוטין את הדרך שבה אנו מבינים ופועלים עם בינה מלאכותית. האם החברה תוכל לקיים את ההבטחה הגדולה שלה? התשובה עשויה לשנות את פני התחום כולו.