המפעל יוקם בפארק הייטק של אוניברסיטת פורדו, שגם הכריזה כי תגביר את לימודי ההנדסה בתחומים הרלוונטיים כדי לענות על הביקוש הגובר למהנדסי שבבים במפעלים החדשים שיקומו בעקבות החוק החדש
SkyWater Technology, יצרנית שבבים אמריקנית המספקת למשרד ההגנה (DOD), מתכננת לבנות מתקן מו"פ וייצור שבבים בשווי 1.8 מיליארד דולר במדינת אינדיאנה.
הפאב, שימוקם בקמפוס של אוניברסיטת פרדו בעיירה ווסט לאפייט, מתוכנן כשותפות ציבורית-פרטית שתסתמך על השתתפות פדרלית כחלק מחוק השבבים המקצה 52 מיליארד דולר למפעליי ייצור שבבים..
"המאמץ הזה לחזק את מתקני ייצור השבבים שלנו יסתמך על מימון מחוק CHIPS", אמר תומאס זונדרמן, מנכ"ל SkyWater באירוע ההכרזה. "השקעה פדרלית תאפשר ל-SkyWater להרחיב במהירות רבה יותר את מאמצינו כדי לענות על הצורך בארגון מחדש אסטרטגי של ייצור מוליכים למחצה".
זו עוד עדות להשפעתו של חוק השבבים. לפני כחודש הודיעה GlobalWafers, אחת משלוש יצרניות פרוסות הסיליקון המובילות בעולם, כי היא מתכננת לבנות מתקן חדש פרוסות שבבים בקוטר 300 מ"מ בשרמן, טקסס, ההשקעה הראשונה מסוגה בארה"ב מזה יותר מ-20 שנה.
המתקן החדש של SkyWater יבטיח את שמירת הקניין רוחני ויתמוך בשרשרת אספקה עמידה ומקיפה יותר, ויספק יתרונות ללקוחות ממשלתיים ומסחריים בארה"ב, אמרה החברה. משרד ההגנה אישר את התוכנית.
"ההשקעה של SkyWater במתקן חדש ומשוכלל לייצור מוליכים למחצה בדיסקברי פארק של אוניברסיטת פורדו מייצגת צעד גדול קדימה ומדגישה את החשיבות של שותפויות ציבוריות-פרטיות בטיפוח תעשיית מיקרו-אלקטרוניקה מקומית איתנה ומשגשגת", אמר דבננד שנוי, המנהל הראשי של תחום המיקרו-אלקטרוניקה במשרד תת-מזכיר ההגנה למחקר והנדסה של ה-DOD.
SkyWater אמרה כי היא תפיק תועלת משיתוף פעולה הדוק עם Purdue וצינור הכישרונות שלה.
אוניברסיטת פורדו מגבירה את מה שהיא מכנה תוכנית התואר "המקיפה" הראשונה בארה"ב בהנדסת מוליכים למחצה. כאשר עומדים להיבנות כתריסר פאבים חדשים בארה"ב בחמש השנים הקרובות, המדינה תזדקק ל-50,000 מהנדסי שבבען חדשים – יותר מכפול מהמספר שהאוניברסיטאות בארה"ב מייצרות כיום.