זאת בנסיון לסגור את הפער עם המערב ועם טאיוואן בטכנולוגיות ייצור. כיום החברה תקועה עם טכנולוגית 14 ננומטר, ואינה מסוגלת לייצר שבבים לטלפונים מתקדמים לענקית הסינית וואווי הנמצאת על הכוונת של הנשיא טראמפ
מלחמת הסחר שהפכה בתקופה האחרונה לחרם אמריקני על מכירת טכנולוגיה אמריקנית לסין הופך לניתוק. ההתפתחות האחרונה קשורה למוליכים למחצה, תחום בו ארה"ב עדיין מקדימה את סין. יצרנית המוליכים למחצה הסינית SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corp), הודיעה היום (שלישי) כי היא מתכוונת לגייס כמעט 3 מיליארד דולר בבורסה הסינית במטרה לצמצם את הפער הטכנולוגי.
המלחמה התעשייתית הזו קשורה לחברת התקשורת השנויה במחלוקת של סין – וואווי. ארה"ב, דרום קוריאה וטייוואן מובילות את תחום המוליכים למחצה המובילים בעולם כיצרנים של שבבי סיליקון בגודל 5 ננומטר – בערך הגודל של שני גדילי DNA אנושי.
אבל SMIC רוצה להתעדכן בעזרת מיליארדי דולרים ממשקיעים. עם זאת, אנליסט פול טריולו מקבוצת אירואסיה אומר של – SMIC יש עוד כברת דרך ארוכה.
"הבעיה: SMIC די תקועה בטכנולוגיות 14 ננומטר. הם ככל הנראה יכולים להגיע לעשרה ננומטר עם הציוד והמו"פ הקיימים. "אמר. זה לא מספיק לטלפונים המתקדמים ולציוד התקשורת לדור החמישי המיוצרים על ידי וואווי.
Huawei מסתמך על שבבים מיובאים ממפעלים המשתמשים בציוד אמריקאי, שממשל טראמפ מתכנן לנתק מסין בתקנה חדשה.
"אם בקרת הייצוא תהיה אטומה ולא יימצאו עורכי דין חכמים מצידה של וואווי שימצאו פרצות, אזי ווואווי אכן תנותק ", אמר ג'אן-פיטר קליינהנס, אנליסט מחברת SNV הגרמנית המתמחה בצומתי מוליכים למחצה, אבטחת IT ובגיאופוליטיקה של תעשיית השבבים.
מכאן הצורך של סין לחזק את SMIC. לא רק עבור וואווי, אלא גם לסגור את הפער הטכנולוגי עם ארה"ב. "SMIC, כדי להמשיך להתקדם, חייבת לרכוש כמויות משמעותיות של טכנולוגיה אמריקאית," אמר האנליסט. "אז אם ארה"ב מסרבת למכור מוצרים אלה, SMIC תהיה בבעיה." הוסיף.