שלוש חברות עומלות בימים אלה על פיתוח השבב, במימון הממשל האמריקני. הטכנולוגיה שעליה הוא מבוסס היא פרוסת סיליקון שגורעים ממנה מיליוני ננו-חורים, המחזירים אור בצבעים שונים, בהתאם לגודלם
.
,תרגיל טיפול בנפגעי לוחמה כימית בביה"ח רמבם, '2009. בקרוב יוכלו גם להשתמש בטלפונים סלולארים לאיתור הגזים הרעילים |
המשרד לתשתיות קריטיות לאומיות בארצות הברית מעוניין שהטלפונים הסלולריים שלנו יוכלו "לרחרח", ואף מממן שלוש חברות, כדי שאלה ייצרו שבב זעיר שיתריע על ריחות קטלניים.
צוות מחקר מאוניברסיטת קליפורניה שבסן דייגו עובד למען חברת Rhevision Technology על פיתוח השבב. מייקל סיילור, העומד בראש הצוות, אמר שהשבב עשוי להיות יעיל וקריטי ביותר עבור כוחות הצלה וחירום. כבאים או אנשי משטרה יוכלו לעקוב אחר מיקום של ענן רעיל במנהרות הרכבת התחתית, למשל, על ידי ניטור אותות GPS מהמכשירים הסלולריים של הנוסעים, ואף להשתמש במידע זה כדי לתאם את פעולותיהם מול כוחות הצלה נוספים.
הטכנולוגיה שעליה מבוסס השבב היא פרוסת סיליקון שגורעים ממנה מיליוני ננו-חורים, המחזירים אור בצבעים שונים, בהתאם לגודלם. כאשר מולקולה של גז רעיל תחדור לאחד מהחורים, היא תדחק החוצה את האוויר מהחור ותגרום לשינוי הצבע שהחור מחזיר. עדשות זעירות שיותקנו במצלמת הטלפון הסלולרי יסייעו לנטר את שינויי הצבע. אם יזהו צבע הקשור לרעל, הן יעוררו את מערכת ההתרעה בטלפון הנייד. Rhevision פיתחה בעבר עדשה מתכווננת זעירה.
עד כה, השבבים הצליחו לזהות גזים כמו סארין, מתיל-סאליצילאט (תרכובת המחקה את גז החרדל), מתיל בנזין (תוסף דלק) ועוד.
המשרד מאמין, כי בעזרת הטלפון הסלולרי, ניתן לחולל מהפכה בהגנה על תשתיות ואנשים. השלב הבא בפרויקט הוא להכין בין 40 ל-80 אבות טיפוס שונים של שבבים במהלך 18 החודשים הקרובים, שיותקנו במכשירי טלפון חדשים וישמשו לבנות רשת שתרכב על רשתות כוחות ההצלה והחירום.
{loadposition content-related} |