האם מאחורי התפטרותו הדרמטית של בריאן קרזניץ' מסתתרת דרך אלגנטית של דירקטוריון אינטל לסיים העסקתו בחברה? ובכן לפי כתבה שהופיעה ב EE TIMES מסתמן שיש סיבות רבות להאמין שאכן כך.
ראשית נתייחס לעובדות. הסיבה הרשמית לפיטוריו של קרזניץ' היא מערכת יחסים רומנטית שניהל קרזניץ' עם עובדת החברה. אך חשוב להתעמק גם בפרטים הקטנים :
- לא מדובר באונס או בניצול מרות. היחסים בין קרזניץ' לעובדת נעשו בהסכמה מלאה ולכן אין קשר (כפי שיש כאלה שקשרו את הפיטורים) לטרנד העכשיו של #metoo
- העובדת מעולם לא התלוננה על קרזניץ' או טענה שהטריד אותה מינית וגם לא היתה כפופה לו ישירות בשום שלב של עבודתם בחברה
- מדובר במערכת יחסים מלפני עשור שלפי פרסומים בוול סטריט ג'ורנל כבר הסתיימה לפני כמה שנים
בהתחשב בנתונים הללו יתכן וניתן היה למצא דרך להימנע מפיטוריו של קרזניץ'. אז מדוע אולץ לעזוב את תפקידו? לפי פרסומים ב EETIMES המהלך לא יכול היה לקרות בעיתוי יותר נוח לדירקטוריון החברה. ג'ים מקגרגור, מייסד חברת המחקר Tirias ציין לאחרונה כי עזיבתו של קרזניץ' תאפשר לדירקטוריון אינטל להפנות את ענקית השבבים לכיוונים חדשים . בתקופה בה שני עסקי הליבה של אינטל "יצור" ו"הארכיטקטורה של אינטל" מתחילים לאבד אחיזתם בשוק, מקגרגור מאמין כי החלפת הדרג הניהולי הבכיר של החברה הופך לבעל חשיבות עליונה .
חשוב להזכיר כי הדירקטוריון כבר הגן על קרזניץ' בפרשה קודמת, גרועה לא פחות ואולי אף יותר מהנוכחית. בנובמבר 2017 מכר קרזניץ' מניות אינטל בשווי 24 מליון דולר לאחר שנעזר במידע סודי על תקלת אבטחה שהעמידה בסכנת פריצה כמעט את כל המעבדים החדשים של החברה. המכירה המוקדמת של מניותיו בוצעה לפני שמידע זה פורסם בציבור וגרם לצניחה במניות אינטל ומן הסתם מנעה מקרזניץ' הפסד משמעותי .למרות המעשה החמור המעיד על חוסר נאמנותו של קרזניץ', לחברה שהוא עומד בראשה , החליט דירקטוריון החברה להבליג על התנהלותו ולעבור לסדר היום.
אך הגילוי של היחסים האסורים בין קרזניץ, לעובדת החברה נפל כפרי בשל בידיו של הדירקטוריון ונראה כי הפעם אין לדירקטוריון שום כוונה להציל את עורו של קרזניץ'. רוב אנדרל Rob Enderle)), אנליסט בכיר באנדרל גרופ (Enderle Group) שותף לתחושה כי הסתלקותו של קרזניץ' לא קרתה במקרה. אני חושב שזה היה "הקש ששבר את גב הגמל" אמר בראיון לעיתון Silicon Valley Business Journal.
לדברי האנליסט סטייסי רסגון מחברת המחקר ברנשטיין ריסרץ', קרזניץ' עשה כמה טעיות חמורות במהלך חמש שנות כהונתו כמנכ"ל החברה כולל חוסר ניצול כוחה של אינטל בשוק המחשבים האישים , נסיון להפוך את אינטל לחברה המבוססת על עיבוד נתונים, כניסה לשוק הרחפנים שלא ברור מה הפוטנציאל הטמון בו, ואף רכישות מאד יקרות שביצע קרזניץ' כתוצאה מהבנה מאוחרת מדי של מגמות שווקי הטכנולוגיה העולמים.
בעוד חברות השבבים AMD ו NVIDIA מגדילות כוחן בשווקים חדשים כמו בינה מלאכותית ולימוד מכונה, המשיכה אינטל לפגר אחרי מגמות השוק ויתכן וכעת כאשר הדירקטרויון הראה לקרזניץ' את הדלת יתאפשר לענקית השבבים להתחיל מחדש לעתיד ורוד וטוב יותר.
{loadposition content-related} |