תומס ציפליס מנהל תחום הייעוץ ההנדסי בחטיבת פיתוח התוכנה של אינטל |
חטיבת התוכנה של אינטל החלה להתמקד במתן פתרונות למפתחים בתחום המערכות המשובצות. כידוע, עד כה התמקדה אינטל במפתחי תוכנה למחשבים אישיים. כך אומר תומס ציפליס מחטיבת התוכנה של אינטל בראיון ל-CHIPORTAL במסגרת כנס שערכה החטיבה אתמול, יום העצמאות, בפריס.
חטיבת התוכנה של אינטל השיקה בפברואר מוצר חדש בסדרת הסטודיו – System Studio, ערכת פיתוח שלראשונה מתמקדת במפתחי מערכות משובצות. ולדברי ציפליס, אינטל רצינית מאוד במיקוד במערכות המשובצות ופיתחה כלים ספציפיים שעונים לדרישות הספציפיות של המערכות המשובצות. "אנחנו מספקים את הכלים הללו לאחר שזיהינו הזדמנויות לקדם את ארכיטקטורת אינטל בשוק המערכות המשובצות בהיבטים של חומרה, תוכנה וכלים והחלק שלי הוא התמיכה בשוק הכלים."
אינטל סיסטם סטודיו כוללת רכיבים שחלקם אמנם נמצאים במוצרים אחרים אבל התאמנו אותם והרחבנו אותם לטיפול בסוגיות ייחודיות למערכות משובצות כגון צריכת האנרגיה, וטיפול במערכות היקפיות. עד עכשיו מעולם לא מיצבנו את הפתרונות הללו כחלק רשמי מקו מוצרי סטודיו. כעת אנו רוצים להדגיש שמדובר במוצר מהזרם המרכזי ולכן אנו משתמשים במותג סטודיו שגם עוזר להראות שאנחנו רציניים בכניסה לשוק המערכות המשובצות.
מה ההבדל בין פיתלוח מערכות משובצות לבין פיתוח 'רגיל'?
ציפליס: "ההבדל העיקרי בין פיתוח למערכות משובצות לבין פיתוח רגיל (שבו מפתחים על PC עבור PC) הוא שבמערכות משובצות יש תסריטים חוצי פיתוחים. למערכות משובצות בדרך כלל אין מסך ואין מקלדת ולכן צריך לפתח על PC ולהעביר את כל הקוד, כמו גם לבצע עליו בדיקות לאיתור שגיאות וחוסר יעילות. מדובר בדרך כלל במערכות הפעלה שונות ומגוונות ושהמכנה המשותף שלהן הוא שהן אינן דומות ל-PC. לדוגמה לא ניתן לפתח במכונית.אם תרצה לפתח מערכת בידור לרכב המשולבת בתוך הרכב, לא תרצה להריץ ויז'ואל סטודיו במחשב של הרכב, זה לא מתאים. צריכים להיות בטוחים שהמערכת שאתה בונה ב-PX תעבוד במכשיר עם מערכת הפעלה אחרת. צריך לנתח את הקוד, צריך לעשות דיבגינג, כל הדברים הללו דורשים קישור מרחוק בין מחשב הפיתוח למחשב היעד, וזה ההבדל העיקרי בין פיתוח מערכות משובצות למערכות רגילות.
יכולים להיות מיליוני צירופים, האם המערכת כוללת התייחסות לכל אחד מסוגי המעבדים השונים כגון מעבד וידאו, GPS וכו'?
"אנו מתמחים במערכות בארכיטקטורת אינטל. לפיכך אנו צריכים לקבוע האם חשוב איזה סוג של SOC יש לנו על מחשב המטרה, או להתמקד במעבד הראשי ולהתתייחס לכל האחרים כאל מערכות היקפיות. השאלה היא במה המפתח מתמקד – האם במעבד של המערכת או ב-SOC סצפיפי או בקשר בין ה-SOC ים לבין המעבד. זה אכן אתגר. אין ספק שלא ניתן לספק תמיכה מלאה. נתחיל עם מערכות נפוצות ונמשיך הלאה לפי הביקוש."
האם המערכת מתאימה גם לפיתוח עבור אנדרואיד?
בשלב זה לא. אני מעריך שיהיה גם סטודיו סיסטמס עבור אנדרואיד. ההבדל בין מערכות משובצות 'תעשייתיות' לבין אנדרואיד הוא שמערכת ההפעלה התעשייתית מחזיקה מעמד עשר שנים וגרסת אנדרואיד עיקרית מתחדשת כל חצי שנה וצריך להתאים את הערכה אליה.
בהמשך סיפק ציפליס נתונים על פתרונות אינטל למפתחי יישומים לטלפונים סלולאריים ולטבלטים ב-HTML 5 ועל פתרון חדש של אינטל לתחום זה.
{loadposition content-related} |