המפעל יאפשר לטאאורג'ז להיכנס לעולם הטכנולוגיות התת מיקרוניות עם יצור שבשלב הראשון יתמקד בטכנולוגיית 90 ננומטר ובהמשך ב- 65 ו45 ננומטר.
כבר ידענו על כך חודשים אך לבקשת טאוארג'ז לא פרסמנו. ה"רומן" בין הודו לטאוארג'ז החל בשנת 2008 (כשנציג של טאוארג'ז ביקר לראשונה בהודו במסגרת משלחת של מגזין TapeOut) .
כבר אז חלמה תעשיית השבבים ההודית על הקמת מפעל ליצור שבבים במדינה וכעת כשממשלת הודו מתכוננת לבחור בזוכים הודתה חברת טאוארג'ז לראשונה על חתימת מזכר הבנות מחייב עם קונצרן תשתיות הודי במטרה לבנות ולהפעיל מפעל ליצור פרוסות סילקון של 300 מ"מ.
המפעל יאפשר לטאאורג'ז להיכנס לעולם הטכנולוגיות התת מיקרוניות עם יצור שבשלב הראשון יתמקד בטכנולוגיית 90 ננומטר ובהמשך ב- 65 ו45 ננומטר. מזכר ההבנות נחתם בין טאוארג'ז לבין ענק תשתיות הודי אשר חברו יחד לשם זכיה בפרויקט הממשלתי הגדול. לצורך זכיה בפרויקט יצרה טאואר קונסורציום המורכב משלושה גופים. חברת טכנולוגית רב לאומית מובילה, חברת התשתיות ההודית וטאוארג'ז. החברה מאמינה כי היא נמצאת במצב מצוין לזכות במכרז מאחר והקונסורציום חזק מאד וכן בזכות המוניטין המצוין שלה בהודו המבוסס על פרויקטים ממשלתיים קודמים בהם זכתה ואותם ביצעה טאוארג'ז.
אמיר אלשטיין, יו"ר טאוארג'ז, ציין כי מזכר ההבנות שנחתם מהווה הזדמנות אדירה לטאוארג'ז לנצל את הידע הרב ואת המומחיות הטכנולוגית שלה בתחום יצור השבבים ויאפשר לה כניסה בעלות נמוכה לשוק מתפתח בתחום פרוסות ה-300 מ"מ. תוצאות המכרז צפוית להתפרסם לקראת סוף שנת 2012.
באותו נושא:
- שחקנים רבים יתחרו על הקמת ותפעול מפעל שבבים בהודו
- טאואר-ג'אז חתמה על מזכר הבנות לפרויקטי סמיקונדקטור ופיתוח טכנולוגי בהודו וברזיל
{loadposition content-related}