• אינטל מכריזה על פריצת דרך טכנית חשובה וחידוש היסטורי במיקרו מעבדים: הטרנזיסטורים התלת-ממדיים הראשונים בעולם, הקרויים Tri-Gate, בטכנולוגיית ייצור. לטענת אינטל, המעבר לטרנזיסטורים תלת-ממדיים יאפשר המשך הפעלת חוק מור
אינטל. מעבר משלב המו"פ לשלב הייצור של שבבים תלת ממדיים |
אינטל הכריזה כי לראשונה מאז המצאת טרנזיסטורי הסיליקון לפני יותר מ-50 שנה, טרנזיסטורים העושים שימוש במבנה תלת-ממדי ייכנסו לשימוש בייצור בנפח גבוה. אינטל תשלב את הטרנזיסטור התלת ממדי החדש, הקרוי Tri-Gate, אשר חשפה לראשונה ב-2002, בייצור מסיבי בצומת ה-22 ננומטר בשבב של אינטל ששם הקוד שלו Ivy Bridge.
טרנזיסטורי Tri-Gate התלת-ממדיים מייצגים נטישה של היסודות המישוריים הדו-ממדיים שלפיהם נבנו טרנזיסטורים עד היום, והניעו לא רק את כל המחשבים, הטלפונים הניידים ומוצרי הצריכה האלקטרוניים עד היום, אלא גם את לוחות הבקרה האלקטרוניים במכוניות, כלי טיס, מכשירי חשמל ביתיים, התקנים רפואיים, ולמעשה אלפי התקנים יומיומיים אחרים במשך עשרות שנים.
"המדענים והמהנדסים של אינטל המציאו מחדש את הטרנזיסטור, והפעם עם ממד שלישי," אמר נשיא ומנכ"ל אינטל, פול אוטליני. "היכולת החדשה הזו תאפשר יצירת התקנים מדהימים שיעצבו מחדש את פני עולמנו, ובמקביל, חוק מור יתרחב להיקפים חדשים שלא שיערנו."
כבר זמן רב שהמדענים מכירים ביתרונות של מבנה תלת-ממדי כאמצעי שידביק את הקצב של חוק מור במקביל לממדיהם הפיזיים של ההתקנים ההולכים וקטנים עד שהם מהווים מכשול להמשך ההתקדמות. המפתח לפריצת הדרך שעליה הוכרז היום, היא יכולתה של אינטל לפרוס את המבנה התלת-ממדי של טרנזיסטורי Tri-Gate בייצור בנפח גבוה המאפשר כניסה לעידן הבא של חוק מוּר, ופותח את הדלת בפני דור חדש של חידושים בקשת רחבה של התקנים. חוק מוּר הוא תחזית לקצב ההתפתחות של טכנולוגיית הסיליקון, האומר שמדי שנתיים תוכפל צפיפות הטרנזיסטורים במקביל להגדלת הפונקציונליות והביצועים והפחתת העלויות. חוק מור הוא המודל העסקי הבסיסי של תעשיית המוליכים למחצה כבר יותר מ-40 שנה.