באמצעות המהלך מקווה יבמ לנגוס בשליטה הבלעדית כמעט של אינטל בשוק זה
לאחרונה דיווחנו באורח בלעדי כי IBM מפתחת בישראל שבבי מעבדים עם מפה טכנולוגית ל-14 ננומטר וקפיצה ל-7 ננומטר לאחר מכן.
בימים אלו חתמה IBM על הסכם עם TSMC, יצרנית השבבים הטייוונית הממשלתית, לפיה היא זו שתייצר עבורה את המעבדים בהם היא משתמשת למחשבי המיינפריים ומחשבי העל שהיא מציעה לשוק מרכזי הנתונים. תהיה זו הפעם הראשונה שבה IBM מייצרת שבבים שלא באמצעות גלובל פאונדריז, החברה שהעבירה אליה את חטיבת ייצור השבבים שלה ואף שילמה לגלובל פאונדריז 1.5 מיליארד דולרים. IBM התחייבה אז לתת לגלובל פאונדריז בלעדיות בייצור השבבים למשך עשר שנים. ואולם ייתכן שמדובר בשבבים לקצה העליון, והטכנולוגיה של TSMC מתאימה להם יותרת\.
מדובר במהלך בו יבמ מקווה לחתוך כמה אחוזים מהשליטה הבלעדית כמעט של אינטל בשוק הזה עם נתח שוק של 96%.
ב-IBM מקווים לנצל לשם כך את תהליכי ייצור המעבדים המתקדמים של TSMC ב-7 ננו-מטר, בעוד אינטל עדיין נאבקת במעבר לליתוגרפיה של 10 ננו-מטר, כזכור.
הצפי הוא שהמעבדים החדשים של אינטל יגיעו לשוק לקראת סוף 2019 ויבמ כבר מקווה להיות בשטח עוד לפני כן עם הצעות מעבדים חדשות – כמו גם מכונות שמבוססות עליהם.
יבמ תמשיך לתכנן את המעבדים שלה ו-TSMC תחליף בייצור את המפעלים של Global Foundries שמאבדת לקוח חשוב וגדול שלה.
לפי IBM כ-50% מהרווח התפעולי שלה מקורו בחטיבת מרכזי הנתונים, עם צפי לגידול. החברה אמנם מדורגת בשוק הזה אחרי HP ודל, המשתמשות כאמור במעבדים של אינטל, אבל המחירים שהיא דורשת לכל שרת גבוהים יותר וכעת היא גם מקווה שהיכולת להציע מעבדים בעלי ליתוגרפיה טובה יותר תביא לגידול במכירות.
{loadposition content-related} |