מדובר בצעד שיאפשר לארה"ב עצמאות בייצור שבבים והפחתת התלות בסין, זה יהיה המפעל השני של החברה בארה"ב אחרי מפעל במדינת וושינגטון המייצר בטכנולוגיות ותיקות מוצרים מתמחים.
ענקית השבבים TSM) TSMC) הודיעה ביום שישי על כוונתה לבנות ולהפעיל מפעל מוליכים למחצה מתקדם בארצות הברית מתוך הבנה ומחויבות הדדית לתמיכה מצד הממשלה הפדרלית בארה"ב ומדינת אריזונה.
מתקן זה, אשר יוקם באריזונה, ישתמש בטכנולוגיית 5 ננומטרים של TSMC לייצור פרוסות מוליכים למחצה. קיבולתו המתוכננת של המפעל תהיה 20,000 וייפרים בחודש, הוא יצור ישירות מעל 1,600 משרות היי-טק מקצועיות ואלפי משרות עקיפות במערכת האקולוגית של תחום המוליכים למחצה, נמסר מהחברה.
הבנייה מתוכננת להתחיל בשנת 2021 כאשר הייצור מיועד להתחיל בשנת 2024. סך ההוצאות של TSMC על פרויקט זה, כולל הוצאות הון, יסתכמו בכ- 12 מיליארד דולר בין השנים 2021-2029.
בחודשים האחרים גוברות והולכות השמועות על פתיחת מפעל של TSMC בארה"ב על רקע מגיפת הקורונה. עוד קודם לכן, התרחבה מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין שאחת הבולטות בנפגעותיה היא חברת וואווי. מאבק זה בא לידי ביטוי בהחלטת וואווי להסיט הזמנות מ-TSMC לחברה הממשלתית הסינית SMIC, רק בטכנולוגיות שהחברה הסינית מייצרת בהן ובשל אותה מלחמת סחר היא מנועה מלייצר בטכנולוגיות הייצור העדכניות.
במאמר שפרסמנו ב-CHIPORTAL ב-2 באפריל, במהלך ימי הקורונה, בו ניתחנו מה ישתנה בעולם העסקי לאחר שמשבר הקורונה יחלוף. ציינו בין היתר את הצורך בביזור שרשרת האספקה, כדי לא להיות תלויים במדינה אחת, במקרה הזה סין, וכאשר יש משבר במקום אחד על פני הגלובוס נוכל להפנות את הייצור שלנו לאתר חלופי במדינה אחרת. עוד ציינו כי צפוי מעבר לפחות חלקי לייצור מקומי למרות היתרון של המזרח ביצור בעלויות נמוכות. הקמת המפעל של TSMC בארה"ב היא צעד ברור בכיוונים אלה.
מחברת TSMC נמסר :"מתקן היצור שלנו בארה"ב לא רק שיאפשר לנו לתמוך טוב יותר בלקוחותינו ובשותפינו, הוא גם ייתן הזדמנויות נוספות למשוך כישרונות גלובליים. פרויקט זה הוא בעל חשיבות קריטית, אסטרטגית למערכת אקולוגית תוססת של מוליכים-למחצה, המאפשרת לחברות מובילות בארה"ב לייצר את השבבים המתקדמים בארצות הברית ולהפיק תועלת מהקירבה של מפעלי ייצור למערכת אקולוגית עולמית בתחום המוליכים למחצה" .
TSMC מברכת על המשך השותפות האיתנה עם ממשל ארה"ב ומדינת אריזונה בפרויקט זה. פרויקט זה ידרוש השקעות הון וטכנולוגיה משמעותיות של TSMC. אקלים ההשקעות החזק בארצות הברית וכוח העבודה המוכשר שלה הופכים את ההשקעות והעתידיות בארה"ב לאטרקטיביות עבור TSMC. אימוץ של מדיניות השקעה צופה פני עתיד כדי לאפשר סביבה תחרותית גלובלית לפעילות מובילה בטכנולוגיית מוליכים למחצה בארה"ב , יהיה גורם מכריע להצלחת פרויקט זה. הוא גם יעניק לנו את הביטחון ש- TSMC וחברות שרשרת האספקה שלה יצליחו גם בהשקעות עתידיות.
יצרנית השבבים הטיוואנית מפעילה כיום מפעל בקאמאס שבמדינת וושינגטון המייצר לפי הזמנות ספציפיות בטכנולוגיות מ-0.35 מיקרון עד 0.16 מיקרון ולא רלוונטי לטכנולוגיות השבבים המתקדמות, ומרכזי תכנון באוסטין טקסס ובסן חוזה, קליפורניה. המתקן באריזונה יהיה איפוא אתר הייצור השני של TSMC בארצות הברית. עם זאת, ל-TSMC יש גם מפעלים אחדים בסין ובסינגפור.