מנכ"ל החברה וויי והיו"ר ליו אמרו באירוע הכרזת התוצאות הרבעוניות כי הם רוצים לאפשר גיוון של אתרי הייצור, אך ישאירו בטאיוואן את הייצור המתקדם ביותר. כמו כן, ליו אמר שהוא מקווה שסין תימנע מפלישה לטאיוואן כדי לא להחמיר את המצב עוד יותר
TSMC בוחנת האם לבנות מפעל שבבים ביפן כאשר מדינות ברחבי העולם מחפשות את העזרה של יצרנית השבבים הגדולה ביותר כדי ליצור שרשראות אספקה מאובטחות.
בהכרזה האחרונה על התוצאות העסקיות הודיעה TSMC כי הקימה מרכז מחקר IC 3D ביפן, שם בשיתוף עם יותר מ-20 שותפים יפנים TSMC תהיה אחראית על פיתוח הטכנולוגיה של המרכז בתחום האריזות המתקדמות.
מנכ"ל TSMC, CC וויי אמר כי החברה נמצאת בתהליך של בדיקת נאותות. יפן תהיה המדינה השלישית אחרי ארה"ב וסין בהקמת אתרי ייצור שכן באבטחת תשתיות מוליכים למחצה גדל בשנים האחרונות. TSMC מרחיבה את הייצור העולמי שלה כדי לקיים ולשפר את היתרונות התחרותיים שלה כדי לשרת טוב יותר לקוחות בסביבה הגיאופוליטית החדשה, אמר יו"ר החברה מארק ליו.
ובכל זאת, TSMC שואפת לשמור על הטכנולוגיה המתקדמת ביותר שלה בטייוואן כדי לעמוד ביעדי הרווח. טייוואן נמצאת במרכזה של מלחמת טכנולוגיה. היא המספקת שבבים הן לסין והן לארה"ב, שמטרתם להשיג דומיננטיות עולמית בטכנולוגיות 5G ובינה מלאכותית. הסכסוך העסקי מסתבך בשל סיבות גיאופוליטיות – סין מחשיבה את טייוואן כמחוז מורד. "העולם רוצה לקיים מצר טייוואן שליו", אמר ליו בהתייחסו לאפשרות של התערבות צבאית סינית.
"טייוואן תמשיך להיות הבסיס הביתי והמרכז של המו"פ עבור TSMC כמו גם המקום שבו ייוצרו השבבים בטכנולוגיות החדשות ביותר בצמוד למחלקת המו"פ.
בגלל מרכזיותה של טייוואן בשרשרת האספקה של המוליכים למחצה, אף אחד לא רוצה לשבש אותה, הוא אמר. מגפת הקורונה כבר גרמה לשיבוש גדול לכלכלה העולמית. המשמעות היא כי שיבוש נוסף יחמיר את המצב.