Universal Robots ו- MiR פתחו מרכז חדשנות משותף בברצלונה
קובוטים. צילום יח"צ |
Universal Robots (UR), יצרנית וחלוצת הקובוטים (רובוטים שיתופיים) וחברת MiR (Mobile Industrial Robots) המפתחת קובוטים אוטונומיים ניידים, השיקו מרכז חדשנות לתחום האוטומציה השיתופית. המרכז החדש, ראשון מסוגו בעולם, ממוקם בברצלונה, ספרד והוא יתמקד בתחום הרובוטים השיתופיים (קובוטים). במסגרת המרכז החדש המשתרע על שטח של 1500 מ״ר, יוצגו ויודגמו הטרנדים והפיתוחים ה׳חמים׳ ביותר בתחום. האתר, שישרת את כלל אירופה (כולל ישראל) יארח מפגשים מקצועיים בין מפתחים ויזמים מתחומי הרובוטיקה השיתופית.
השותפות למיזם, UR ו-MiR, ששתיהן נוסדו באודנס שבדנמרק (הנחשבת ל״עמק הסיליקון של הרובוטיקה״), מפתחות ומייצרות פתרונות בתחום הקובוטים ודריסת הרגל בספרד, מהווה עבורן שער לדרום אירופה ולגישה לשווקים עם פוטנציאל צמיחה גבוה.
לדברי פיני שדה, מייסד ומנכ״ל חברת סו-פאד, המייצגת בישראל את שתי החברות, בעשור האחרון, מאז הושקו טכנולוגיות קובוטיות ברחבי העולם, השוק הישראלי, שהיה מראשוני המאמצים, עבר כברת דרך ארוכה ומרשימה. ״בשנים הראשונות עסקנו בעיקר בחינוך שוק, אבל מהר מאוד כל הגורמים המובילים בתעשייה ובייצור הבינו את ההזדמנויות שהטכנולוגיה החדשה מציעה להם. כיום אני שמח לומר שאנו מיישמים בישראל למעלה מ-50 פתרונות של רובוטיקה שיתופית לתעשייה המקומית״.
תחום הקובוטים הוא התחום בעל הצמיחה המהירה ביותר בקטגוריית האוטומציה התעשייתית. איגוד תעשיות הרובוטיקה (RIA) קבע כי עד 2025 התחום ינגוס 34% משוק הרובוטים הארגוניים. UR מכרה עד היום מעל 39 אלף קובוטים ברחבי העולם – כולל בישראל ובמגוון תעשיות. מאות מהקובוטים של MiR כבר פועלים כיום במרכזים לוגיסטיים ומפעלים, כמו גם בבתי חולים ברחבי העולם ומוצריה מופצים ב-47 מדינות – כולל בישראל. שוק הרובוטים השיתופיים ערוך להתרחבות ולצמיחה בקצב שנתי של %57.4 CAGR והוא צפוי להגיע לשווי של 4.4 מיליארד דולר עד שנת 2023, על פי מחקר חדש של חברת Energias מניו-יורק. לפי המחקר, הצמיחה הזו מונעת מהרחבת ההשקעות בטכנולוגיות תעשיה 4.0 על ידי התעשייה, המחיר הנמוך יחסית של רובוטים שיתופיים ושיעורי תשואה גבוהים על ההשקעה (ROI).
{loadposition content-related} |