כך אמר ורנר קרוץ-פוגל, אחראי על תחום התוכנה ל-CLUSTERS באירופה, אפריקה והמזה"ת בחטיבת התוכנה של אינטל, בשיחה עם שליח Chiportal לכנס החטיבה באיסטנבול
ורנר קרוץ-פוגל. צילום: אבי בליזובסקי |
אשכול מחשבים – או קלאסטרים – הם הדרך היחידה היום להגיע לנפחים אדירים של זכרון ויכולת חישוב חזקה. כך אומר בשיחה עם Chiportal ורנר קרוץ-פוגל, מנהל השיווק הטכני של Intel Cluster Software באירופה, אפריקה והמזה"ת בחטיבת התוכנה של אינטל. פוגל אמר את הדברים לשליח Chiportal במהלך כנס חטיבת התוכנה של אינטל, שהתקיים בשבוע שעבר באיסטנבול. חטיבת התוכנה של אינטל מיוצגת בישראל על ידי חברת מאגרי תוכנה.
"כדי לנצל את היתרון של צברי המחשבים יש למקבל את התוכנות, אבל זה לא מספיק להפריד את התוכנה בין מעבדים וזכרונות אלא לענות על רמות שונות של מיקבול. לפיכך הכרזנו על Intel Cluster Studio XE 2012, המגדילה ביצועים עם כל הכלים והספריות שיש לה, ביחס לגרסה שהצגנו בשנה שעברה. כעת היא בעלת ביצועים מובילים בהשוואה לכל כלי אחר בשוק, והיא מוסיפה תכונות חדשות לערכת הכלים. לראשונה אפשר לקבל תוכנות מקביליות היברידיות המשתמשות ב-Vector Parrlellism, Threat Parallisp ו-Distributed Memory Paralellism – MPI ומשלבת אותם בכל שרשרת הכלים – קומפיליציה, יצירת EXE, הרצת קבצי EXE, בדיקה בזמן ריצה את הנכונות של הביצוע וניטור בזמן אמת של ההתנהגות הביצועית."
"בשרשרת הכלים יש לנו את INSPECTOR XE ואת Vtune Amplifier XE ובצד של MPI נכלל כלי לאופטימיזציה. היופי הוא שניתן לשלב ביניהם. זה מה שאנשים עושים כשהם מתכנתים לקלאסטר ורוצים להשיג ביצועים רחבים. הכרזנו גם על חידוש בתחום שפות התכנות– הרחבה של פורטרן לסביבת מיחשוב מקבילי– CO-ARRAY FORTRAN, שהקומפיילר של אינטל תומך בה."
"לסיכום, יש לנו היום מבחר של שפות תכנות סטנדרטיות למקביליות הדרך שבה אנו הולכים למיקבול על מעבדי XEON ועל אשכולות של מעבדי EXON. הטכנולוגיה כבר תאפשר לנו להתקדם למעבדי MIC העתידיים."