החדשנות בישראל איננה רק תוצאה של אנשים יצירתים אלא של צורך אמיתי. כך נולדו כיפת ברזל, מערכת החץ ועוד מערכות מתוכחמות המסוגלות להגן על תושבי ישראל מפני רקטות וטילים. אך מה בנוגע לעפיפונים ממולכדים ובלוני תבעירה הנשלחים לשטח ישראל מעזה?
ובכן, חברה צעירה, השוכנת בחממת Tau Ventures של אוניברסיטת תל אביב מפתחת פתרון שיענה לצורך החדש שנולד בשנים האחרונות. קוראים לה XTEND והיא מייצרת ממש בימים אלו פתרון יצירתי המאפשר לחיילים, אנשי משטרה וכוחות בטחון נוספים להפעיל רחפנים בצורה קלה וידידותית. להבדיל מהפעלת רחפן רגיל הדורשת מיומנות רבה ותרגול ארוך הצליחה XTEND לשכלל את הפעלת הרחפן לרמה כזו שכל חייל יכול להפעיל את הרחפן ולתמרן אותו לאן שצריך ע"י מערכת מציאות מדומה קלה וידידותית המותקנת בקסדה שלו ומניעה את הרחפן ע"י הנעת הראש או הפניית העינים לכיוון מסוים. במצב הזה יכולים החיילים לשלוט ברחפן מרחוק בשטח פתוח או בתוך מבנה כאשר הם ממשיכים לנוע תוך שהם אוחזים בנשקם בידהם והרחפן המרחף מעליהם מופעל רק ע"י הזזת הקסדה.
יזמי החברה הם האחים אביב ומתיאו שפירא, מקימי חברת Replay שנמכרה לאינטל ב-170 מליון דולר. אחרי שפרשו מאינטל, רצה אביב, מהנדס אווירונאוטיקה בהכשרתו, להטיס רחפנים ופגש את רובי ליאני, ממייסדי ומנהלי ליגת רחפני המירוצים בישראל. שני מומחי הרחפנים שמעו על תופעת בלוני התבערה שהחלה באותה עת והחליטו לעשות מעשה. ביחד עם צה"ל ביצעו ניסוי מבוקר בו הצליחו ליירט עפיפון בפחות מ-30 שניות. מיד לאחר ההצלחה המרשימה התבקשו השניים ליירט 3 עפיפוני תבערה אמיתיים והצליחו גם בכך. מפקדי צה"ל שמחו כמובן על הפתרון היצירתי ומיד נמצא תקציב לבניית יחידה אזרחית של מיירטי בלונים ועפיפוני טרור. יחידה זו הפכה מאוחר יותר לחברת XTEND . לאביב, מתיאו ורובי המשמש כ- CTO של החברה הצטרף גם אדיר טובי ,המשמש כסמנכ"ל תפעול.
המוצר הראשון של XTEND נקרא SKYLORD ובימים אלה הוא מושק בשיתוף צה”ל. SKYLORD מאפשר לחייל לראות ולשלוט בשטח מבלי להיות בו באופן פיזי ולסכן את עצמו.
באמצעות טכנולוגיות ראיה ממוחשבת מתקדמות המשלבות ממשק אדם-מכונה ובקרת טיסה תלת ממדית, ניתנת לחיילים בשטח האפשרות להתנהל ללא הימצאות באיזור מסוכן וללא חשיפת החיילים לסיכונים העלולים לפצוע או להרוג אותם. החייל המפעיל את הרחפן יכול להימצא בשטח או ביחידה עורפית אך להרגיש כאילו הוא יושב ברחפן וצופה על כל סביבתו ב 360 מעלות. כל זאת ללא הכשרה ארוכה ומוסרבלת וללא כישורי הטסה מיוחדים.
ההתלהבות מהאפשריות הגלומות במוצר של XTEND זכו כבר לתשומת ליבם של מספר משקיעים והחברה סיימה לאחרונה סבב גיוס של 3 מליון דולר בהובלת i3 Equity Partners ובהשתתפות TAU Ventures ,Lool Ventures ומשקיעים פרטיים.
{loadposition content-related} |