בין תחומי העתיד המבטיחים: ממשקים מתקדמים לסלולר, שבבי 4G, רשתות PON ומעבדי ARM. מיוחס אמר את הדברים בכנס איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה
יוסי מיוחס, מנכ"ל מארוול ישראל |
יוסי מיוחס, מנכ"ל מארוול ישראל, התייחס ביום חמישי החולף בכנס איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה למצבה של תעשיית השבבים הישראלית ולהזדמנויות העומדות בפניה בשנת 2013 ואילך.
לדברי מיוחס תעשיית הסמיקונדטור הישראלית לא נקלעה למשבר בשנת 2012 אלא חוותה תנודות טבעיות של השוק הנובעות משיקולים עסקיים של חברות האם, שלא קשורות בהכרח למרכזי המו"פ הישראליים. כך לדוגמה, גם פריסקייל וגם טקסס אינסטרומנטס נפגעו מהחלטה אסטרטגית של חברות האם לצמצם את פעילות הסלולר שלהם. אין להתעלם ממה שקורה, ובכלל זה ההאטה הכלכלית העולמית, אך חשוב לזכור כי אף חברה גלובאלית לא ערערה על החדשנות והרמה המקצועית של המרכז הישראלי אלא פעלה משיקולים אסטרטגיים הנוגעים למיקודים עסקיים.
מנכ"ל מארוול ישראל סבור שהגידול הצפוי בתעשיית השבבים העולמית בשנים הקרובות הם בבחינת הזדמנות אמיתית להתחזקות התעשייה הישראלית ולהגדלת הכנסותיה בשנים הקרובות. השוק עומד כיום על כ-290 מיליארד דולר וצפוי לגדול ב-2013 ב-4.5% להיקף של 303 מיליארד דולר ועד 2014 צפוי להגיע לכ-320 מיליארד! (נתוני WSTS). לדברי מיוחס כללי המשחק בשוק לא השתנו אלא רק התחדדו. כדי לממש את ההזדמנויות בתעשייה תובענית ותחרותית כזו נדרשים כמו בעבר חדשנות ותעוזה טכנולוגית – ואלו הן בהחלט תכונות שמאפיינות את העשייה בארץ. על כן בהחלט ניתן לראות אופק עסקי לתעשייה המקומית. חובה עלינו לא לשקוט על השמרים כי פתרונות שהופכים לקומודיטי לא יעודדו המשך השקעה פה. צריך לחדש ולהמשיך להביא ערך מוסף ייחודי וגבוה ולא לנסות להתחרות במה שניתן לעשות בגיאוגרפיות אחרות וזולות יותר.
יוסי מיוחס הצביע על מספר שווקים בעלי פוטנציאל גבוה שמרכזי מו"פ מקומיים עשויים למצוא בהם מנוף לצמיחה. ראש וראשון בהם הוא תחום הסלולר – לבוא עם טכנולוגיות ייחודיות המעצימות את חוויית המשתמש (טכנולוגיות מכשירי קצה וטכנולוגיות לתשתיות יותר חזקות) וכמובן שבבי 4G שיהפכו בשנתיים הקרובות לעוגן המרכזי של תעשיית הסלולר העולמית, לאור הפריסה הצפויה של רשתות חדשות בכל היבשות.
תחום מבטיח נוסף הוא רשתות PON) Passive Optical Network) שצומח בקצב מהיר ביותר, עם הפריסה של רשתות סיבים אופטיים בשווקים מתפתחים ובעיקר בסין בשלב זה. לדברי מיוחס, מארוול ישראל נכנסה לשוק ה-PON בשנת 2009 עם רכישת איימבה ושילוב צוותי הפיתוח שלה בחברה. המוצר הראשון שהוצאנו לשוק נמכר ב-12 מיליון יחידות תוך 18 חודשים בלבד, עם הכנסות שצמחו מ-0 ל-70 מיליון דולר תוך שנה בלבד. נתח השוק שלנו הגלובאלי עומד על 25% ועל 30% בשוק הסיני. ולכן ההזדמנות נמצאת עכשיו בפתרונות חדשים למינוף תשתית קיימת לשימושים ויכולות נוספים.
ולבסוף, מנכ"ל מארוול ישראל סבור שמעבדים מבוססי ארכיטקטורת ARM בעלי פוטנציאל במגוון תחומים כמו שרתים ותשתיות מחשוב של ארגונים גדולים. לדברי מיוחס, מארוול פיתחה בארץ פתרון ייחודי שבמרכזו שבב מבוסס ARM לשרתים ובכלל זה שרתי אחסון. פתרון זה משנה במידה רבה את כללי המשחק בתחום בכל הנוגע לעלויות וצריכת הספק. הפתרון שפיתחנו כבר אומץ על ידי Dell והוא ישולב בקרוב באחת מחברות האינטרנט הגדולות בעולם. להערכת מיוחס מעבדי ARM הם תחום בעל פוטנציאל מבטיח ביותר לתעשיית הסמיקונדטור הישראלית.
{loadposition content-related} |