בשנת 2015 הודיעה חברת אפל לחברת ה- IP הבריטית אימג'יניישן(Imagination) כי החליטה להפסיק להסתמך על פיתוחי הקנין הרוחני של החברה הבריטית ולחילופין בכוונתה לעבור בתוך שנתיים להשתמש בפיתוחים פנימים של מהנדסי חברת אפל. ואכן בתחילת 2017 הפסיקה אפל לרכוש מוצרים מאימג'יניישן ובמקביל אף עודדה מהנדסים של אימג'ניישן לעבור לעבוד עבורה. מאחר ובאותה עת יצגה אפל מעל למחצית ההכנסות של חברת אימג'יניישן נקלעה החברה למשבר עסקי קשה שגרם לחברה להעמיד עצמה למכירה ועד מהרה נרכשה ע"י קרן השקעות בשם Canyon Bridge בסכום של 725 מליון דולר. באותה עת מוצרי חברת MIPS שהיו בבעלות אימג'יניישן נרכשו ע"י משקיע הון הסיכון האמריקאי דדו בנטאו שהחליט ל"החזיר עטרה ליושנה" ואיחד את MIPS עם חברת Wave Computing האמריקאית.
כעת, בפתחה של שנת 2020 התבשרנו כי חברת אפל חתמה עם חברת אימג'יניישן על הסכם רישוי חדש לשימוש בקנין הרוחני ( IPs) של אימג'יניישן. מדובר בהסכם רב שנתי המחליף את ההסכם שנחתם בין החברות בשנת 2014 ומאפשר לאפל גישה לשורה של מוצרי IPs שפותחו ע"י אימג'יניישן בתמורה לדמי שימוש נאותים.
עוד כאשר נפרדו דרכם של אפל ואימג'יניישן ב -2017 הטילה אימג'יניישן ספק ביכולתה של אפל לפתח את סדרת המעבדים הגרפים שלה (GPU ) מבלי להפר את הפטנטים של אימג'יניישן. ואכן ב-2018 נודע כי אפל שילמה לאימג'ניישן סכום נאות עבור השימוש באותם פטנטים. אמנם שני הצדדים סירבו להודות בכך בצורה ברורה אך אימג'יניישן הודתה בכך שאפל נשארה הלקוח הגדול שלה וגם העובדה שלא הגישה תביעה משפטית כנגד אפל הצביעה על כך שכנראה קיבלה פיצוי נאות עבור הטכנולוגיות שפיתחה מבלי להגיע לבית המשפט.
שתי החברות לא פרסמו כעת באילו טכנולוגיות IP מתכוונת אפל להשתמש אבל ההשערות בשוק הן כי מדובר בטכנולוגיות הקשורות למעקב קרניים (Ray tracing) שפיתחה אימג'יניישן ואשר מיועדות לישומי מציאות רבודה. הטכנולוגיות הללו מאפשרות הדמיית תמונה תלת מימדית לעין האנושית בצורה מציאותית להפליא. אפל כבר הכריזה בעבר כי בכוונתה להיכנס לתחום המציאות המדומה עם משקפיי מציאות מדומה, משחקים ומכשירים ניידים אחרים וככל הנראה הפיתוחים של אימג'יניישן יכולים לסייע לה בפיתוח ההתקנים שלה לתחום זה.