הפתרון מבוסס על מצלמות Intel RealSenseשמאפשרות לרובוטים "לראות" את הסביבה בתלת-ממד ולתפקד בצורה הרבה יותר דינמית ומדויקת בהשוואה לרובוטים רגילים. בניגוד לטכנולוגיות הקיימות, הפועלות במימד דו-ממדי ומוגבלות בעיבוד מידע, הרובוטים החדשים של Geek+ ואינטל פועלים באמצעות ראיית עומק תלת-ממדית מלאת צבעים ופרטים
אינטל וחברת הרובוטיקה Geek+ השיקו השבוע פתרון רובוטי פורץ דרך וראשון מסוגו בעולם, המבוסס כולו על ראייה חזותית (עיבוד תמונה). הפלטפורמה החדשה, שפותחה על ידי קבוצה עובדים באינטל בישראל, מהווה את הרובוט הראשון מסוגו בעולם שמשתמש במודולים לניווט חזותי בלבד, עם יכולות מיפוי, ניווט ותפיסת עומק שמובילות שינוי מהותי בתחום הלוגיסטיקה האוטונומית.
חוויית תלת-ממד מלאה ושיפור הבטיחות
הפתרון מבוסס על מצלמות Intel RealSenseשמאפשרות לרובוטים "לראות" את הסביבה בתלת-ממד ולתפקד בצורה הרבה יותר דינמית ומדויקת בהשוואה לרובוטים רגילים. בניגוד לטכנולוגיות הקיימות, הפועלות במימד דו-ממדי ומוגבלות בעיבוד מידע, הרובוטים החדשים של Geek+ ואינטל פועלים באמצעות ראיית עומק תלת-ממדית מלאת צבעים ופרטים.
היכולת הזו מאפשרת לרובוט לזהות אובייקטים, אנשים ומכשולים בסביבתו בצורה מדויקת, להימנע ממכשולים ולהתאים את פעולותיו לתנאים דינמיים במפעלים ומחסנים. באינטל מציינים כי הרובוט הזה הוא אחד הראשונים שמשתמשים אך ורק במצלמות לעיבוד תמונה, במקום לשלב חיישנים נוספים, כגון חיישני לייזר שמשמשים בדרך כלל ברובוטים לניווט. הבחירה הזאת מצריכה מערך עיבוד מתקדם שיאפשר זיהוי מדויק של עצמים בסביבה, הבנה של עומק ומרחק, והתאמת תנועה בהתאם
הפלטפורמה עושה שימוש בטכנולוגיה מתקדמת שנקראת SLAM (Simultaneous Localization and Mapping), טכנולוגיה שמאפשרת לרובוט להבין ולמפות את סביבתו במקביל לתנועה שלו. במילים פשוטות, SLAM חזותי מאפשר לרובוט לדעת בדיוק היכן הוא נמצא ולתכנן את דרכו בהתאם – בדומה לניווט GPS אבל בתוך חללים סגורים ומורכבים יותר כמו מחסנים עם מסלולי עבודה צפופים. הרובוטים החדשים מבוססים על גרסה משודרגת של טכנולוגיה זו, Visual SLAM, שמתמקדת בראייה חזותית תלת-ממדית. באמצעות מצלמות העומק של Intel RealSense, הרובוטים לא רק מקבלים תמונה כללית אלא גם מזהים מרחקים ופרטים בגובה, מה שמאפשר ניווט בטוח ומדויק.
ניהול צי רובוטים ומיפוי דיגיטלי תלת-ממדי
בנוסף, הפלטפורמה מציעה מערכת תוכנה לניהול צי רובוטים בשם Fleet Management System. מערכת זו מאפשרת לנהל במקביל מספר רובוטים הפועלים בסביבה אחת, כגון מחסנים ומרכזים לוגיסטיים, ומספקת למנהלי הצי מיפוי דיגיטלי מלא ועדכני של כל החלל – מעין "תאום דיגיטלי" (digital twin) של המתקן כולו. לדוגמה, כאשר מפעילים מחסן שלם בתלת-ממד עם הרובוטים הללו, המערכת מציגה למנהל המחסן את כל הפריטים והמשטחים במקום, כולל מיקומם בזמן אמת. כך ניתן למנוע התנגשויות, לעקוב אחר מיקום המלאי, ולשפר את התפקוד הכללי של המחסן.
פיתוח ישראלי
הפתרון הרובוטי החדשני, המבוסס כולו על טכנולוגיות ראייה ממוחשבת, פותח על ידי צוות הממוקם בישראל. הפיתוח הובל על ידי קבוצת RealSense של אינטל, המונה כ-200 עובדים, מתוכם כ-50 מתמקדים בתחום הרובוטיקה. הקבוצה, בראשותו של בן רובוביץ', פיתחה את את המחשב התעשייתי, מבוסס מעבד אינטל, את אלגוריתם הVSLAM את ה FMS באינטגרציה המלאה לרובוטים.
הפתרון הרובוטי שפותח מיועד להוביל שינוי בתחום הלוגיסטיקה החכמה. המערכת תאפשר לרובוטים אוטונומיים לבצע משימות שינוע, מיון וליקוט במפעלים ומחסנים באופן עצמאי, עם רמת דיוק גבוהה במיוחד ויכולת לעבוד בסביבות מורכבות ודינמיות, הכוללות אנשים ומכשולים שונים.
המערכת תשמש ספקי שירותי לוגיסטיקה וחברות גדולות לשיפור יעילות העבודה בשרשרת האספקה, על ידי הפחתת הצורך בכוח אדם לביצוע משימות חוזרות ופיזיות ומניעת טעויות בזיהוי ומיקום מוצרים. באמצעות המערכת לניהול צי הרובוטים (Fleet Management System), יוכלו לקוחות לראות את הרובוטים והמשימות בזמן אמת, לנהל את התנועה במחסנים ולהבטיח שהעבודה מתבצעת באופן חלק ורציף.
הפתרון מתאים לשימוש במגוון תחומים, כמו מחסנים אוטומטיים, מרכזי הפצה ומפעלי ייצור, בהם יש צורך לשנע סחורות באופן רציף ובאופן שמפחית את עלויות התפעול. הפלטפורמה מציעה יתרון עבור ארגונים המעוניינים להקים שרשראות אספקה דיגיטליות חכמות, שכן היא מאפשרת ניהול דינמי וגמיש בהתאם לצרכים המשתנים של הסביבה העסקית.
יתרונות טכנולוגיית ה-Intel Visual Navigation Module
מעבר למצלמות RealSense, מודול הניווט החזותי של אינטל כולל גם את ה-Robotic Vision Hub, המכיל רכיבי עיבוד חזקים כמו Intel Core i7-1270P שמאפשרים לרובוט לנתח ולעבד את המידע בזמן אמת. רכיבי העיבוד הללו תומכים באלגוריתמים המתקדמים של Visual SLAM, המזהים מאפיינים חזותיים מגוונים ומאפשרים יצירת מפות מורכבות של הסביבה, הכוללות נקודות ייחוס, קווי מתאר, אובייקטים ואזורים ייחודיים. התוצאה היא מיפוי ומיקום אמינים מאוד גם בתנאים של סביבה מורכבת ודינמית.
מרק יהירו, סמנכ"ל אסטרטגיה תאגידית באינטל ומנהל יחידת העסקים של RealSense, אמר: "נתוני עומק מדויקים ועקביים הם קריטיים לתפיסה סביבתית ברובוטיקה אוטונומית. שיתוף הפעולה עם גיק+ מקדם את חידושי ה-AMR (רובוטים ניידים אוטונומיים) בעזרת נתוני עומק, מה שמאפשר לרובוטים לספק שירותי שינוע מדויקים ויציבים בסביבות מורכבות". לדבריו, הטכנולוגיה תאפשר ללקוחות להתחיל ליצור שרשראות אספקה חכמות, דיגיטליות ואג'יליות.