המשרות החדשות מביאות את סך כוח האדם של Amazon בישראל ליותר מ- 1,300 אנשים
אמזון (NASDAQ: AMZN) הודיעה אתמול שתיצור השנה 150 משרות נוספות בישראל. המשרות החדשות, הדורשות רמת מיומנות גבוהה, ימוקמו במרכזי פיתוח ובמשרדים בתל אביב, בחיפה ובהרצליה, ויביאו את סך כוח האדם הכולל של Amazon במדינה ליותר מ- 1,300 אנשים.
המשרות החדשות ייפתחו עבור Annapurna Labs,Amazon Web Services (AWS) , ,Alexa Shopping CloudEndure Prime Air, Sizmek, E8 ו- Lab126 וכוללות מגוון תפקידים כגון: מנהלי לקוחות, מנהלי פיתוח עסקי, מהנדסי פיתוח שבבים, מהנדסי תוכנה, מהנדסי חומרה, מהנדסי ויועצי שירותי הטמעה, מדעני מחקר, מהנדסי פיתוח שבבים, ארכיטקטי פתרונות, מנהלי לקוחות טכניים, מהנדסי אימות ועוד.
"אנו נרגשים ליצור 150 מקומות עבודה חדשים, בנוסף לבסיס העובדים האיתן שלנו, שיאפשרו לנו להתחבר למאגר הכישרונות הטכנולוגים המדהימים כאן בישראל", אמר הראל יפהר, מנהל פעילות Amazon Web Services ישראל. "לצוותים שלנו תפקיד מרכזי ביכולתנו להמשיך לחדש עבור לקוחותינו. בסיס העובדים המתרחב שלנו מעיד על המחויבות העמוקה והמתמשכת שלנו להתפתחות הכלכלית של מדינת ישראל, לכישרון המדהים המצוי כאן, כמו גם על ההתמקדות המתמשכת שלנו בתמיכה בלקוחותינו במהלך המגפה ולאחריה".
שר הכלכלה, עמיר פרץ, הגיב על ההודעה ואמר כי "מגזר הטכנולוגיה הישראלי ממשיך להיות מקור יציב לצמיחה וביטחון כלכלי במדינה בתקופה שבה יש כל כך הרבה אי-וודאות. ההחלטה של אמזון על הרחבת הפעילות בישראל מראה את הקשרים העמוקים והאמון שיש לחברות הטכנולוגיה העולמיות במדינתנו, בכלכלה שלנו ובאנשים שלנו. אנו מצפים להמשך העבודה עם Amazon, המעידה על היתרון שיש לישראל בתחום החדשנות הטכנולוגית".
Amazon פתחה לראשונה משרד בישראל בשנת 2014, ומאז התרחבה הפעילות באופן משמעותי הן במספר וגודל הצוותים והן במגוון תפקידיהם. הצוות בישראל תומך כעת בכמה מהפעילויות של Amazon, הכוללות את AWS, Annapurna Labs , Alexa Shopping, Prime Air, Lab126, Cloud Endure, Sizmek ו- E8. למידע נוסף על משרות פתוחות הזמינות בעסקים שונים ב-Amazon בישראל ובעולם, בקרו בכתובת: www.amazon.jobs.
המחויבות של Amazon לישראל:
- Amazon פתחה לראשונה משרד AWS בישראל ב- 2014 כדי לתמוך בצמיחה המהירה של עסקי מחשוב הענן של AWS. מאז, AWS המשיכה לצמוח בישראל וכיום מונה כמה מהעסקים המצליחים ביותר במדינה כלקוחותיה, כולל Amdocs, AppsFlyer, Fiverr, Gett, Innovid, ironSource, Kaltura, Lumigo, מכון ויצמן, סימילאר ווב, מיי הריטג' , נתובה, אוניברסיטת תל אביב, נטפים, מיי הריטג' ועוד.
- כמו כן בשנת 2014 הקימה Amazon מרכז מחקר ופיתוח (מו"פ) בישראל. מאז, נוכחות המו"פ של Amazon במדינה התרחבה והיא כוללת כעת את Prime Air, Alexa Shopping ו- Amazon Devices – Lab126, כמו גם פיתוח טכנולוגיות מחשוב, ML, רשת, אבטחה ואחסון מתקדמות עבור AWS באמצעות Annapurna Labs.
- · בשנת 2015 הרחיבה AWS את פעילותה בישראל עם רכישת Annapurna Labs המפתחת חומרה בעלת ביצועים גבוהים המיועדת לשימוש אופטימאלי ב- AWS, הכוללת: AWS Graviton2 – מעבדים מבוססי טכנולוגיית ARM, AWS Inferentia chips ו – AWS Nitro system. Graviton2 מספק עלות נמוכה בעד 40%, בהשוואה לשרתי x86 תואמים, בני הדור הנוכחי, למגוון רחב של עבודות חישוב כגון שרתי יישומים, Microservices, מחשוב עתיר-ביצועים (HPC), EDA, משחקים, open-source databases, cache מבוסס זכרון, קידוד וידאו והאצת חומרה לצורך דחיסה; שבביAWS Inferentia – המספקים רוחב פס רחב בשיהוי נמוך וביצועים גבוהים בצורה ממושכת ועקבית ל Inferernce עבור למידת מכונה בזמן אמת בעלות נמוכה במיוחד; ו- AWS Nitro System – תשתית עבור מערכות Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) המממשת פונקציות שונות בחומרה ובתוכנה ייעודיים, המשפרים את אבטחת המידע ואת ביצועי המערכת הכוללים.
- בשנת 2018 התרחבה AWS ועברה למשרדים חדשים בתל אביב עם Floor28, חלל ייעודי לאירוח אירועים, סדנאות וה-Builders’ Space של AWS, המספק לסטארט-אפים ויזמים בשלב מוקדם משאבים טכנולוגיים, הכוונה והדרכה ממומחי AWS באמצעות תוכנית התמחות בת 10 שבועות.
- בשנת 2019 השיקה AWS את התשתית הראשונה שלה בישראל, ופתחה מתקן של Amazon CloudFront. שירות הענן Amazon CloudFront הוא רשת הפצת תוכן (CDN) מאובטחת וניתנת לתכנות המאיצה את הפצת הנתונים, הסרטונים, היישומים ו- APIs למשתמשים ברחבי העולם, עם זמן אחזור נמוך ומהירויות העברה גבוהות.
- בשנת 2020, AWS השיקה בישראל את Amazon Outposts ואת AWS Direct Connect, המאפשרים לארגונים ישראליים להפעיל את טכנולוגיות AWS במרכזי המחשוב שלהם ולהקים חיבורים ייעודיים לענן AWS. שירות Amazon Outposts מספק ארונות מחשוב ואחסון מנוהלים ומוגדרים לחלוטין, הבנויים עם חומרה ייעודית של AWS, ושמאפשרים ללקוחות להפעיל שירותי AWS שונים כגון שירותי מחשוב, אחסון, מסדי-נתונים ושירותים מקומיים אחרים, תוך חיבור למערך השירותים הרחב של AWS בענן. שירות AWS Direct Connect מאפשר ליצור בקלות חיבור רשת ייעודי מתשתית הלקוח ל- AWS. באמצעות AWS Direct Connect, לקוחות יכולים ליצור קישוריות פרטית בין AWS לסביבת מרכז המחשוב, המשרד או סביבת האירוח המשותפת, ובכך לסייע בהפחתת עלויות, הגדלת את תפוקת רוחב הפס ולהנות מחוויית רשת עקבית יותר מאשר חיבורים מבוססי אינטרנט.