מחשבים ניידים, טלפונים חכמים, מכוניות נבונות ואפילו שואבי אבק רובוטים. כל אלו נראים לנו כיום כחלקים טבעיים מחיינו וכאילו היו כאן איתנו מאז ומתמיד. אבל במציאות זה לא מה שקרה
רק לפני 75 שנה הומצא הטרנזיסטור. הרכיב המהווה את הבסיס הטכנולוגי של כל מעבד וכל מעגל משולב. אחד ממציאי הטרנזיסטור היה וילאם שוקלי שגם הקים את חברת שוקלי סמיקונדקטור (Shockley Semiconductor).
כשגורדון מור החל לעבוד בשוקלי סמיקונדקטור ב-1956, הוא בקושי ידע מהו מוליך למחצה. אך תוך עשר שנים הפך לאחד מאנשי החזון הגדולים ביותר של עולם המוליכים למחצה כאשר בשנת 1965, בכתבה שכתב למגזין טכנולוגיה אמריקאי קבע את הכלל שהפך למושג הידוע בשם "חוק מור". באותה כתבה כתב מור כי להערכתו מספר הטרנזיסטורים במעגל משולב יוכפל מדי שנה . מור העריך כי קביעה זו תחזיק מעמד מספר שנים. הוא לא תאר לעצמו כי גם כמעט 60 שנה אחרי כן הגידול האקספוננציאלי בתוך מעגל משולב ימשך וגם אם זה קורה פעם בשנתיים במקום כל שנה עדיין מדובר בתחזית מדהימה . בראיון עיתונאי שנערך עימו ב- 2008 אמר מור:"כל מה שניסיתי לעשות זה להעביר את המסר שע"י הוספת עוד ועוד רכיבים על שבב אנחנו הולכים להוזיל את כל האלקטרוניקה". מור גם היה שותף מרכזי בהפיכת העמק שמדרום לסן פרנציסקו, קליפורניה למקום הידוע כיום בשם עמק הסיליקון. ב-1957 היה אחד ממקימי חברת פיירצ'יילד סמיקונדקטור ובשנת 1968 עזב את פיירצ'יילד ביחד עם עמיתו רוברט נויס כדי לייסד את חברת NM Electronics שלימים הפכה לתאגיד אינטל. מור ונויס שכרו את מנכ"ל אינטל לעתיד, אנדי גרוב, כעובד השלישי, ושלושתם בנו את אינטל לאחת מחברות ההייטק הגדולות בעולם. החברה התמקדה בתחילה בפיתוח שבבי זיכרון אך עד מהרה הבינו יזמיה כי העתיד הוא בפיתוח מעבדים. ביחד עם נויס וגרוב נודעה השלישיה בשם "השילוש הקדוש של אינטל" והם אלו שהובילו את חברתם לגבהים חדשים פעם אחר פעם.
בתחילה שימש מור כסגן נשיא אינטל ובאפריל 1979 הפך ליו"ר ומנכ"ל. תפקיד אותו מילא עד אפריל 1987, אז הפך ליו"ר. ב-1997 הוא מונה ליו"ר אמריטוס ובשנת 2000 הקימו מור ואשתו בטי את הקרן הפילנטנרופית ע"ש גורדון ובטי מור, בה השקיעו כ-5 מיליארד דולר.
הרעיון של טכנולוגיית השבבים הגדלה בקצב אקספוננציאלי, והופכת את האלקטרוניקה למהירה, קטנה וזולה יותר, הפך להיות הכוח המניע מאחורי תעשיית המוליכים למחצה כולה וסלל את הדרך לשימוש שבבים במיליוני מוצרים יומיומיים הנמצאים כיום כמעט בכל תחום בחיינו.
גורדון מור, איננו עוד יזם הייטק. הוא אחד מהאבות המייסדים של תעשיית ההייטק בכלל ושל מגזר השבבים בפרט. מור אמנם הלך הלילה לעולמו אך מורשתו והשפעתו העצומה על עולמינו תימשך עוד שנים רבות. יהי זכרו ברוך!