"חלומו של ראש הממשלה מודי להשתמש במוליכים למחצה שתוכננו ויוצרו בהודו הולך ומתגשם. אנו עובדים על פיתוח המערכת האקולוגית המלאה של מוליכים למחצה – תכנוו, ייצור ואריזה של שבבי מוליכים למחצה ", אמר שר התקשורת וה- IT אשוויני וישנב. במשרד מבקשים להניח אבן פינה ראשונה למפעל שבבים חדש במדינה באמצע 2022
ממשלת הודו שואפת להניח את אבן הפינה למפעל ייצור המוליכים למחצה הראשון במדינה עד יוני-יולי בשנה הבאה ובקרוב תוציאה בקשה להצעות (RFP) מסחריות מחברות שבבים. על שיעור התמריצים יוחלט לאחר חיפוש משוב מהחברות הפועלות בתחום זה. כך מדווח האתר ההודי Financial Express
ייצור מוליכים למחצה הוא תחום מורכב ועתיר מחקר, הדורש השקעות משמעותיות ומתמשכות. מכיוון שהתוכנית הקודמת להקמת מפעלים למחצה של מוליכים למחצה נכשלה, הפעם הממשלה מבטיחה שכל תוכנית תמריץ תוכל לתת מענה לדרישות התעשייה. מכיוון שהקמת מפעלי מוליכים למחצה דורשת השקעה של מיליארדי דולרים, התמיכה הממשלתית צריכה להתאים גם היא להשקעות.
"חלומו של ראש הממשלה מודי להשתמש במוליכים למחצה שתוכננו ויוצרו בהודו הולך ומתגשם. אנו עובדים על פיתוח המערכת האקולוגית המלאה של מוליכים למחצה – תכנוו, ייצור ואריזה של שבבי מוליכים למחצה ", אמר שר התקשורת וה- IT אשוויני וישנב ל- Financial Express. עם זאת, הוא לא מסר פרטים.
בדצמבר 2020 פרסם משרד האלקטרוניקה וה- IT הצעה למתעניינים (EoI) בהקמת מפעלי שבבים בהודו ו -155 חברות הביעו עניין בהקמת יחידות כאלה.
הצורך במתקני ייצור שבבים מקומיים מורגש גם כיום עם המחסור העולמי המתמשך בשבבים, שפוגע בתעשיות מכל הסוגים, שכן יש צורך בפריטים אלקטרוניים בכל שוק בימים אלה.
"מוליכים למחצה מהווים גורם מפתח בהתקדמות האלקטרוניקה ב -50 השנים האחרונות וימשיכו לשחק תפקיד גדול עוד יותר עם הכנסת טכנולוגיות ויישומים חדשים, כולל אינטרנט של דברים (IoT), בינה מלאכותית, 5G, מכוניות חכמות. , מפעלים חכמים, מרכזי תאריכים, רובוטיקה וכו' ", נאמר בהודעת המשרד בדצמבר.