ההצעה צריכה להגיע גם לאישור הקונגרס ולאחר מכן לחתימה אצל הנשיא ביידן
לאחר חודשים של מכשולים פרוצדורליים אישר הסנאט את הצעת חוק המדע והטכנולוגיה שתגביר את התחרותיות האמריקאית עם סין. הצעת החוק משקיעה מיליארדים בתעשיות טכנולוגיות מתפתחות כמו בינה מלאכותית, מוליכים למחצה ומחשוב קוונטי בארה"ב.
הצעת החוק – שכותרתה חוק החדשנות והתחרות האמריקנית או USICA – מבוסס על הצעה קודמת של מנהיג הרוב בסנאט צ'אק שומר שנקרא חוק גבולות אינסופיים .ההצעה זכתה לשבחים כאחת ההצעות הדו מפלגתיות הגדולות הראשונות שהציע ממשל ביידן, אך במהלך החודשים האחרונים הסתבר כי היא לא הצליחה לעבור את כל שלבי החקיקה משום שהסנאט הוסיף לה הוצאות שלא נכללו בהצעה המקורית.
במתכונתו הנוכחית, הצעת החוק מעניקה 52 מיליארד דולר לייצור מוליכים למחצה מקומיים, וכן גידול של 30 אחוז במימון הקרן הלאומית למדע ו 29 מיליארד דולר למינהל מדע חדש שיתמקד במדעים יישומיים. "מי שינצח במרוץ לטכנולוגיות העתיד יהיה המוביל הכלכלי העולמי", כתב שומר בציוץ. "עלינו להשקיע במדע, מו"פ, ייצור וחדשנות."
לא מכבר חתם ביידן על צו ביצועי שקרא הצו קרא לבדיקה ממשלתית בתוך 100 יום של רשתות האספקה בכדי לטפל במחסור ברכישת שבבים. בעקבות הצב השיק השבוע הבית הלבן כוח משימה חדש לטיפול בשיבושים אלה בשרשרת האספקה.
אישור ה- USICA מעניק גם 10 מיליארד דולר לערים ואזורים ברחבי ארה"ב שיהפכו ל"מוקדי טכנולוגיה ", תוך התמקדות במחקר ופיתוח לתעשיות חדישות ויצירת משרות טכנולוגיות חדשות בשכר טוב מחוץ לחופים. הכספים יועברו למחלקת המסחר והערים יוכלו להתחרות על קבלת הכספים.