אמש פורסם כי רנדיר ת'אקור, ראש יחידת שרותי ייצור השבבים של אינטל (IFS= Intel Foundry Services), התפטר מתפקידו. ת'אקור ימשיך להוביל את שירותי היצור של אינטל עד לרבעון הראשון של 2023 כדי להבטיח מעבר חלק למנהלה החדש.
פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל, שלח דוא"ל לעובדי החברה בו הודה לת'אקור על עזרתו בהקמת IFS והיותו מוביל המודל העסקי החדש IDM 2.0 של החברה. "רנדיר היה איש מפתח בצוות המנהיגות המנהלת בשנתיים וחצי האחרונות ושימש בכמה תפקידי מנהיגות בכירים מאז שהצטרף אלינו ב-2017", כתב מנכ"ל אינטל.
ואכן, רנדיר עשה רבות לקידום עסקי היצור של אינטל כולל הובלת הרכישה של Tower Semiconductor (שטרם נסגרה) שתהפוך את אינטל לאחת מיצרניות השבבים הגדולות ביותר עבור חברות אחרות. רנדיר גם היה שותף בהובלת עסקאות עם ענקית השבבים MediaTek שהיתה אחד מהלקוחות הגדולים של TSMC. חוזה זה היה ניצחון גדול עבור IFS שזכתה גם בחוזה עם משרד ההגנה האמריקני עבור התוכנית Rapid Assured Microelectronics – Commercial (RAMP-C).
אבל IFS רחוקה מלהיות יצרנית שבבים אידיאלית, לפחות בהתבסס על מה שאנחנו יודעים על מפת הדרכים של טכנולוגיית התהליכים של אינטל עד 2025. התוכניות של החברה שהוכרזו עד כה מותאמים במידה רבה לצמתי הייצור של אינטל ולתהליכי הייצור שלה, מה שטוב לאינטל בתור IDM (Integrated Design Manufacturer), אבל אולי לא מספיק טוב כדי לשכנע חברות כמו אפל, AMD ואנבידיה להשתמש בשירותיIFS .
אנליסטים המלווים את תעשיית השבבים מעריכים כי הצעד ההגיוני ביותר של אינטל יהיה להעביר את חטיבת שרותי היצור לידיה של הנהלת טאואר סמיקונדקטור צעד שיהפוך את ראסל אלוונגר מנכ"ל טאואר למנהל כל שרותי היצור של אינטל.
עסקת הרכישה של טאואר צפויה להיסגר בפברואר 2023, בדיוק באותו הזמן בו מתכנן רנדיר לסיים עבודתו באינטל. טאואר מצידה פיתחה את מפת הדרכים שלה יחד עם לקוחותיה במשך שנים, כך שנסיונו של אלוונגר בניהול העבודה מול לקוחות חיצונים יכולה לסייע מאד לעתידה של IFS.
אז איך בדיוק זה ישפיע על ישראל?
משהו לא טוב קורה באינטל העולמית.
היחיד שצפה את זאת היה הישראלי סגן נשיא אינטל העולמית ב10 שנים האחרונות שגיא בן משה .
עקב כך עזב לפני כשנה את אינטל בכדי להקים חברות סטארטפ בישראל