50% מהמשתתפים הישראלים הדגישו את הנושא של מצוינות אקדמית כמחסום כניסה לתחום
KLA מפרסמת מחקר רב-לאומי חדש על ענף ההנדסה – KLA Engineering Inspiration Report – אשר חושף את המוטיבציות, השאיפות והאתגרים במסלול ההכשרה של מהנדס, ומראה כי מהנדסים נלהבים מן המקצוע ומן האפשרויות הגלומות בו. המחקר מצא כי 65% מהמשתתפים, בהם מהנדסים וסטודנטים להנדסה, למדו הנדסה מתוך שאיפה לעסוק בתחום שיכול לשפר חיים של אנשים. 64% מהמשתתפים אמרו שגם היום, אחרי שהם עובדים בתעשייה, הם עדין חדורי תשוקה למקצוע באותה מידה, ואף יותר, מראשית דרכם.
54% מן הנשים שהשתתפו במחקר אמרו כי המוטיבציה לבחירת מקצוע ההנדסה היתה השאיפה לשבור את תקרת הזכוכית, כאשר אחד האתגרים הגדולים עליו הצביעו הוא העדר מודלים של נשים מהנדסות בילדות ועל רקע זה, חשיפה, בגיל מאוחר יחסית, למקצוע. רק 9% מהסטודנטיות שהשתתפו במחקר דיווחו כי ההורים חשפו אותן למקצוע לעומת 17% מהסטודנטים ורק 35% מהסטודנטיות אמרו שבחרו במקצוע בעקבות קרוב משפחה מהנדס, זאת לעומת 50% מקרב הסטודנטים הגברים. בנוסף בעוד שהגברים העידו כי בחרו במקצוע ההנדסה כבר בתיכון מרבית הנשים העידו על תקופת הקולג' ולימודי התואר הראשון. 59% מהנשים אמרו שלימודי מדעים והנדסה (STEM) לא נתפסו כלימודים ראויים לנשים כאשר בחרו במסלול, אף על פי כן, המחקר הראה כי נשים המשיכו להתלהב מתחום ההנדסה למרות החסמים שחוו.
המשתתפים מנו שלושה אתגרים מרכזיים בכניסה למקצוע: מצוינות אקדמית, משך הלימודים ועלות הלימודים. 50% מהמשתתפים הישראלים הדגישו את הנושא של מצוינות אקדמית כמחסום כניסה לתחום, זאת לעומת 36% בממוצע בכל המדינות שהשתתפו במחקר. 56% מהמהנדסים והסטודנטים הטיוואנים דיווחו כי המחסום המרכזי הוא משך ההכשרה, זאת לעומת 40% בממוצע בכל המדינות.
"ברוח ממצאי המחקר אני יכולה לומר שהמהנדסים שלנו שותפים לפריצות דרך טכנולוגיות המשפיעות על העולם כולו" אומרת עדי ירחי, סמנכ"לית משאבי אנוש, KLA ישראל. "בעקבות משבר הקורונה והגידול בשוק השבבים אנחנו חווים בשנה האחרונה גידול ניכר בביקושים כאשר השנה גייסנו כבר מעל ל- 300 עובדים חדשים, ואנו מתכוונים לגייס 300 נוספים. אנחנו דוגלים בשוויון הזדמנויות, לא רק כלפי נשים, אלא כלפי כל קבוצות האוכלוסיה הבלתי-מיוצגות, ומחפשים מצוינות אישית ולא רק מצוינות אקדמית."
"התובנות שעולות מן המחקר מאפשרות לנו כחברה להתאים אישית את חווית העובד, לא רק לצורכי המהנדסים שלנו כיום, אלא גם לצורכי דור העתיד. אחת מהמנטרות שלנו בחברה היא 'העתיד בידינו' והמהנדסים שלנו, המעורבים בעיצוב העתיד, הם חלק מכריע מהחזון הזה" אומר ריק וואלאס, נשיא ומנכ"ל KLA. "המהנדסים שלנו הם המפתח לפיתוח חידושים טכנולוגים המתקדמים ביותר, ובאחריותנו להבטיח סביבת עבודה מכלילה, מלאות השראה וגירויים."
עוד במחקר, מהנדסים וסטודנטים אמרו שגובה השכר חשוב אבל גם ההזדמנות לפיתוח קריירה וההטבות השונות, המשפיעות על איכות החיים של העובד, מהווים שיקול בבחירת מקום העבודה. מחוץ לעבודה, מהנדסים וסטודנטים דיווחו כי הם רואים במוסיקה (29%), ספורט (28%) וטיולים בטבע (28%) מקורות השראה גם לחיי העבודה. לסיכום, 86% מהסטודנטים אמרו שהם נרגשים להפוך למהנדסים ו- 82% אמרו שימליצו לאחרים על לימודי הנדסה.
המחקר של KLA נערך בשיתוף עם חברת המחקר הגלובלית IPSOS. המחקר התקיים באמצעות שאלונים דיגיטליים בחודשים יוני – יולי 2021, בקרב סטודנטים ומהנדסים מ- 5 מדינות: ארה"ב, אנגליה, סין, טיוואן וישראל.