הפעילות בישראל נפסקה לאחר שלוש שנות פעילות אינטנסיבית לפיתוח שבבים ולאחר שרכשה את חברת אינומייז, כעת הוחלט במטא להפסיק גם את פעילות פיתוח השבבים הבינלאומית בתחום ולהתמקד בספקיות חיצוניות כך שהחברה תוכל להפנות יותר משאבים לתחום הבינה המלאכותית
מטא, חברת הטכנולוגיה האחראית על פייסבוק, אינסטגרם ו-WhatsApp, הודיעה על סגירת פעילות פיתוח השבבים שלה עבור משקפי מציאות רבודה (AR). לפני מספר שנים פתחה מטא בפרויקט שאפתני שבו ניסתה לפתח שבבים ייחודיים למשקפי AR חכמים שאמורים היו להיות קלי משקל ולהעניק חוויית מציאות רבודה משודרגת.
אחת הסיבות המרכזיות לסגירת הפעילות הייתה ההבנה כי הפיתוח של שבבים ייעודיים למשקפי AR הוא תהליך יקר וממושך, ולא בהכרח משתלם כלכלית, במיוחד בהתחשב בכמויות הקטנות יחסית של המכשירים שהחברה צפויה למכור. לכן, ההחלטה הייתה להעביר את מרבית הפיתוח לספקים חיצוניים, אשר יוכלו לספק את השבבים במהירות רבה יותר ובעלויות נמוכות יותר.
הקמת המרכז בישראל הייתה חלק מחזון גדול יותר של החברה לפתח שבבים מותאמים אישית שישרתו את הדורות הבאים של מכשירי ה-AR שלה. השאיפה הייתה לפתח רכיבים פנימיים שיעניקו למטא שליטה רבה יותר על הביצועים, הפיצ'רים והחוויות שמוצרים אלו יכולים להציע.
הפרויקט נוהל בישראל על ידי ד"ר עופר שחם, שהוביל את קבוצת הסיליקון של מטא מאז חזרתו לארץ. שחם, לשעבר בכיר בגוגל, עמד בראש קבוצת פיתוח השבבים של מטא, שזכתה לשם Facebook Agile Silicon Team (FAST), והייתה חלק מרכזי במאמצי החברה לפתח טכנולוגיות חדשות. שחם עזב את מטא לפני כשנה ופתח חברה חדשה בתחום התשתית לבינה מלאכותית.
עם הזמן, על רקע הקשיים בפיתוח ושינוי המיקוד העסקי של מטא, החברה בחרה להסתמך יותר ויותר על ספקיות חיצוניות בתחום השבבים, כמו קוואלקום, ופחות על פיתוח עצמאי. המהלך הדרמטי לסגור את המרכז בישראל הגיע כחלק מתהליך ארוך של צמצום פעילויות פיתוח פנימיות על מנת להוזיל עלויות ולהפנות משאבים לתחומים אחרים, כמו פיתוח טכנולוגיות בינה מלאכותית (AI), שהפכו להיות בראש סדר העדיפויות של החברה.
תהליך הסגירה של מרכז הפיתוח בישראל התרחש לפני כשנה. המרכז בתל אביב, שגייס מהנדסים מוכשרים מחברות מקומיות בתחום השבבים, נחשב לאחד מהמרכזים החשובים של מטא בתחום החומרה, אך המשבר הפיננסי של חטיבת ה-AR ו-VR בחברה והחלטות האסטרטגיות שהתקבלו בעקבותיו הביאו לסגירתו.
מטא מסרה בהודעה לתקשורת כי סגירת פעילות השבבים בישראל היא חלק ממהלכי התייעלות רחבים שעליהם הכריזה החברה בעבר. עם זאת, נמסר כי החברה ממשיכה להשקיע בישראל וממשיכה להעסיק מאות עובדים בתחומי הפיתוח של טכנולוגיות תוכנה, אלגוריתמים, ומוצרים אחרים הקשורים למציאות רבודה ומציאות מדומה (VR).