המפעל יהיה השלישי שמייצר בטכנולוגית 10 ננומטר אחרי קרית גת ואורגון * תוכנן במקור ל-14 ננומטר, אחר כך שונה התכנון ל-7 ננומטר ומשטכנולוגיה זו מתעכבת, הוסב ל-10 ננומטר
אינטל פרסמה בשבוע שעבר כי Fab 42 שלה, שבנייתו החלה בשנת 2011, החל לפעול. מתקן הייצור מייצר מעבדים באמצעות טכנולוגיית תהליך 10nm של החברה והוא המפעל השלישי של החברה שמשתמש בצומת האחרון של החברה. תוספת מפעל שלישי של 10nm יוכל לשפר באופן משמעותי את הזמינות של המוצרים האחרונים עליהן הכריזה
טכנולוגית 10 ננומטר משמשת אינטל לייצור שבבים כגון אייס לייק, אייס לייק-SP, , אלקהרק לייק וכמובן טייגר לייק. תוספת Fab 42 לרשת המפעלים המייצרים מוצרי 10nm בכמויות גדולות מבטיחה לשפר באופן משמעותי את היכולות של אינטל לספק מעבדים חדשים כתוצאה מכך, יהיו יותר עיצובים מבוססי טייגר לייק בהשוואה לעיצובים המופעלים על-ידי אייס לייק.
אינטל לא נוהגת לחשוף את כושר הייצור של הפאבים שלה, אך היא ציינה כי Fab 42 מחובר לשלושה פאבים אחרים של אינטל, מה שהופך את האתר ל"רשת מגה-מפעלית הראשונה של החברה". בדרך כלל, מגה פאב הם מתקני ייצור המציעים קיבולת בין 25,000 ל-100,000 פרוסות שבבים בחודש. בינתיים, קיבולת WSPM תלויה בטכנולוגיית תהליך המשתנה בין צמתים.
לפי אינטל, עד כה היא השקיעה יותר מ-23 מיליארד דולר במתקן הייצור שלה באריזונה. כיום היא מעסיקה 12,000 עובדים במדינה המדברית.
יצרנית המעבדים הגדולה בעולם החלה לבנות את המפעל ב-2011. באותו זמן לא ידעו באינטל מה הפוטנציאל של ליתוגרפיה אולטרה סגולה קיצונית (EUV) כך אינטל חזתה שהתעשייה עשויה לעבור לפרוסות גדולות יותר 450 מ"מ שבינתיים נזנחו על ידי התעשייה. כתוצאה מכך, Fab 42 נבנה כדי להיות תואם עם ציוד עיבוד ל-450mm.
הבנייה הושלמה בשנת 2013 והותקנו במפעל אמצעים חיוניים לחימום ומיזוג אוויר. אבל בתחילת 2014 החליטה החברה לא לצייד את המפעל בציוד לייצור מוליכים למחצה בטכנולוגיית תהליך 14nm שהיתה המובילה אז כיוון שלא היו בטוחים לגבי הביקוש.
בתחילת 2017, אינטל הודיעה על כוונתה להוציא 7 מיליארד דולר כדי לצייד את Fab 42 במתקנים לייצור שבבי 7 ננומטר. בסופו של דבר, פיתוח הטכנולוגיה הזו באינטל מתעכב, ולכן המפעל צויד במתקני ייצור 10 ננומטר.