סאות'המפטון תוביל את עתיד טכנולוגיית המוליכים למחצה האופטיים לאחר שקיבלה השקעה של מיליוני ליש"ט
לאחרונה הוכרזו תוכניות להשקת שני מרכזים חדשים שיקדמו את המחקר והייצור של המיקרוצ'יפים בבריטניה, כחלק מחבילת ממשלתית בשווי 26.8 מיליון ליש"ט.
מרכז המחקר לאופטואלקטרוניקה (ORC) בסאות'המפטון נבחר להוביל אחד משני מרכזי החדשנות והידע (IKC) החדשים, בשם CORNERSTONE, לצד נוסף שימוקם באוניברסיטת בריסטול. ה-IKCs יממשו את שאיפות האסטרטגיה הלאומית של הממשלה למוליכים למחצה, תוכנית 20 שנה לחיזוק כוחותיה ומיומנויותיה של בריטניה בעיצוב, מחקר וחדשנות במיקרוצ'יפים.
פרופסור גרהאם ריד, מנהל ה-ORC, אמר: "מרכז CORNERSTONE יאחד יזמים וחוקרים מובילים בבריטניה, יחד עם רשת תמיכה לשיפור המסחור של מוליכים למחצה ולהביא לשינוי משמעותי בתעשיית הפוטוניקה הסיליקונית." לדבריו ה-ORC הוא מרכז מחקר לפוטוניקה מוכר ברחבי העולם, שהוביל פריצות דרך בכל היבטים של הפוטוניקה לאורך שנים, מפיתוח סיבים אופטיים חדשים ועד לפוטוניקה במוליכים למחצה ושבבים פוטוניים משולבים אחרים.
המרכז בסאות'המפטון יעבוד על שיפור הפיתוח והמסחור של טכנולוגיות הפוטוניקה הסיליקונית. הסיליקון הוא החומר הנפוץ ביותר בשימוש במוליכים למחצה לאלקטרוניקה, והפוטוניקה הסיליקונית היא טכנולוגיה חדשה עם פוטנציאל לשנות כל תחום בחיינו. היא כבר מהווה חלק בלתי נפרד ממכשירי פוטוניקה כולל מערכות תקשורת במרכזי נתונים התומכים באינטרנט, ויישומים חדשים נוספים המציעים לבריטניה הזדמנויות משמעותיות למסחור, החל מבריאות וחיישנים סביבתיים ועד לדימות ובינה מלאכותית ועוד. המרכז יאחד בין מומחיות בתעשייה ובמחקר כדי להעביר טכנולוגיות פוטוניקה סיליקוניות מהמעבדות המחקריות לתעשייה ולתמוך ביצירת חברות ומשרות חדשות.
שר הטכנולוגיה והכלכלה הדיגיטלית, סאקיב בטי, אמר: "ההשקעה הזו מהווה צעד קריטי בקידום שאיפותינו לתעשיית המוליכים למחצה, עם מרכזים אלה שיעזרו להביא טכנולוגיות חדשות לשוק בתחומים כמו אפס פחמן ובינה מלאכותית, ולשורש אותן כאן בבריטניה. "רק תשעה חודשים לתוך המימוש של האסטרטגיה הלאומית למוליכים למחצה, אנחנו כבר מתקדמים במהירות לעבר מטרותינו. "לא מדובר רק על גידול ויצירת משרות בכירות, אלא גם במטרה למקם את בריטניה כמרכז של חדשנות גלובלית, ולהכין את הבמה לפריצות דרך שיש להן השפעה עולמית."
המימון למרכזי החדשנות והידע הגיע מהמועצה למדעי ההנדסה והפיזיקה (EPSRC) ו-Innovate UK, שניהם חלק ממחקר וחדשנות בבריטניה (UKRI).