ממשלת סין הקימה הקרן הנתמכת על ידי שישה מהבנקים הממשלתיים הגדולים במדינה, כולל בנק התעשייה והמסחר של סין ובנק הבנייה של סין. ההשקעה מדגישה את מאמציו של נשיא סין, שי ג'ינפינג, לחזק את מעמדה של סין כמעצמת טכנולוגיה עולמית
סין מכפילה את מאמציה לשלטון בטכנולוגיות מתקדמות של העתיד באמצעות קרן השקעות ממשלתית הגדולה ביותר שלה אי פעם בתחום השבבים. הקרן, בשווי 47.5 מיליארד דולר, מוקמת כתגובה למגבלות שהוטלו על ידי ארה"ב על ייצוא שבבים וטכנולוגיות שבבים אמריקאיות, במטרה לבלום את שאיפותיה של בייג'ינג. כך מדווחות מבייג'ינג סוכנויות הידיעות.
הקרן נתמכת על ידי שישה מהבנקים הממשלתיים הגדולים במדינה, כולל בנק התעשייה והמסחר של סין ובנק הבנייה של סין. ההשקעה מדגישה את מאמציו של נשיא סין, שי ג'ינפינג, לחזק את מעמדה של סין כמעצמת טכנולוגיה עולמית.
הקרן החדשה לא קמה רק כתגובה למגבלות המערביות, אלא גם כחלק ממאמציו של שי להפוך את סין למובילה עולמית בטכנולוגיה. דוגמה לכך היא השקת הטלפון החדש של Huawei בשנה שעברה, שמבוסס על מעבד 7 ננומטר שפותח על ידי תאגיד SMIC הסיני, זאת למרות מאמצי ארה"ב להגביל את גישת סין לטכנולוגיות מתקדמות.
הקרן החדשה היא השלב השלישי בקרן ההשקעות בתעשיית מעגלים משולבים של סין, המכונה "הקרן הגדולה". במסגרת תכנית "תוצרת סין 2025", בייג'ינג שמה לה למטרה להפוך למובילה עולמית במגוון תעשיות, כולל בינה מלאכותית (AI), תקשורת אלחוטית דור 5 (5G) ומחשוב קוונטי. השלב הראשון של הקרן הוקם ב-2014 עם 138.7 מיליארד יואן (19.2 מיליארד דולר), והשלב השני הוקם חמש שנים מאוחר יותר עם הון רשום של 204.1 מיליארד יואן (28.2 מיליארד דולר).
למרות ההשקעות הנרחבות, הקרן הגדולה נתקלה בשערוריות שחיתות בשנים האחרונות, כאשר המעקב הממשלתי הצמוד אחרי התעשייה חשף פרשות רבות של שוחד ומרמה.
בהמשך לכך, ארה"ב חשפה באוקטובר 2022 סדרת מגבלות חדשות המונעות מחברות סיניות לרכוש שבבים מתקדמים וציוד לייצור שבבים ללא רישיון יצוא מיוחד. בתגובה, בייג'ינג הטילה מגבלות ייצוא על שני חומרי גלם קריטיים לתעשיית השבבים העולמית.