שוק החיישנים הוא בין מגזרי הטכנולוגיה שנפגעו הקשה ביותר על ידי מגיפת הקורונה, שכבר התנדנד בגלל ירידת מחירי הדלק שגרר הפחתה בהשקעות טכנולוגיה מצד יצרני הרכב. בנוסף, הקומודיטיזציה של טכנולוגיות החיישנים הקיימות, העיב על תמונת שוק חיישני הרכב.
"עסקי החיישנים נמצאים בסערה", מסכמת IDTechEx בסקר שנערך לאחר פרוץ מגיפת הקורונה. עלות, לא ביקוש, היא הבעיה. לדוגמה, יצרני רכב זקוקים לכל חיישן LiDAR שהם יכולים לשים עליו את היד, אך המחיר ליחידה נותר גבוה. לעומת זאת, ייצור נפחים גדולים לשווקים מתעוררים כמו חיישנים ביולוגיים כמו למשל למדידת סוכר נראה כדרך אחת לצאת מהדילמה הנוכחית של תחום החיישנים. IDTechEx צופה התעוררות בשיילוב חיישנים באספקת מים ורשתות חשמל עירוניות, אולי כקיזוז על הירידות בענף האנרגיה.
אנליסט השוק של החברה מעריך כי למעלה מ- 80 פטנטים חדשים הוענקו ליישומי מיקוד שנעים בין מכ"ם רכב ו- LiDAR לסנסורים ביולוגיים ולעם חיישנים מודפסים וגמישים. יפן מובילה את הדרך, והיא מהווה שלושה רבעים מתוך 16 מקבלי הפטנטים המובילים. סמסונג אלקטרוניקה היא החברה הלא-יפנית היחידה בחמישייה, הכוללת את קאנון, טויוטה, פנסוניק וטושיבה. בינתיים, חיישני קצה המותקנים כצמתים בתוך פריסות Internet of Things נראים כהימור בטוח. לאחר השקת רשתות 5G, צפויות רשתות חיישנים להיות בכל מקום.
שילוב חיישנים ברשת המים עשוי לייצר מבול של נתונים חדשים . "איסוף נתונים על זרימת צינורות המים מאפשר לחברות לזהות במהירות אזורים שבהם יש עלייה בביקוש, וכתוצאה מכך יש לחץ נמוך יותר בצינורות", אמרה IDTechEx בדו"ח שפורסם באמצע אוגוסט. "חברות שירות יכולות לתאם את נתוני השימוש שלהן עם אירועים אקטואליים" ואולי ישתמשו בנתונים אלה כדי לחזות משבר לפני שהוא יתרחש.
בין טכנולוגיות החיישנים הדרושות בכדי להפוך אנליטי חזוי למציאות הם מכשירי מדידת לחץ, מדי זרימה, איתור דליפות יחד עם חיישני טמפרטורה וכימיקלים. האחרונים יכלו לעקוב אחר מדדים כמו pH ועקבות מתכות.
שדרוגי חיישנים אלו יגבירו אמינות מערכת המים כמו שעשו כבר מדי מים חכמים המשמשים למעקב אחר צריכת מים, ציינו האנליסטים של IDTechEx.