פרנק, סגן נשיא להנדסה בגוגל העולמית וכאמור גם מנהל מרכז הפיתוח של גוגל בישראל בתחום השבבים פתח את הכנס והסביר לראשונה מדוע חברות הטכנולוגיה הגדולות נכנסו לפיתוח שבבים, למרות שייעודם לכאורה שונה* כאלף איש השתתפו בכנס הפיזי הראשון מזה שנתיים
קריסתו של חוק מור חייבה את חברות הטכנולוגיה לפתח שבבים ייעודיים לעומסים שלהם. כך הסביר אורי פרנק סגן נשיא להנדסה בגוגל העולמית ומנהל מרכז הפיתוח של גוגל בישראל בכנס ChipEx2021 שהתקיים שלשום (21/6/2021) במרכז הכנסים אקספו תל אביב.
כנס ChipEx2021 בארגון חברת ASG היה הכנס הפיזי הראשון של תעשיית השבבים בישראל מזה שנתיים (בשנה שעברה התקיים באופן וירטואלי עקב מגפת הקורונה) וכלל עשרה מושבים מקצועיים וכן תערוכה שבה השתתפו חברות רבות.
"אציג בפניכם את השבבים שאנו מפתחים לענן – זו הסיבה לכניסת השחקניות הגדולות לתחום השבבים."
"בשנים האחרונות מדברים על המוות של חוק מור. זה לא מדויק. חוק מור הוא חוק כלכלי כמובן. היכולת לצופף הרבה יותר טרנזיסטורים בשטח נתון ובמחיר קבוע לא מצליחה. השבבים ממשיכים להשתכלל אבל המחירים לא נשארים קבועים אלא אף עולים. היום המצב בשוק השבבים גרוע יותר בגלל המחסור והמחירים עולים, כמי שמפעילים מרכזי נתונים אנחנו צריכים להתמודד עם הבעיה.
מלבד המחיר, גם הביצועים לא גדלים משמעותית. הענן לעומת זאת צומח בזכות שירותים רבים כמו למשל הגידול בשימוש ביוטיוב או הכשרת בינה מלאכותיית. מצד אחד יש לנו גידול בדרישה אך המחירים לא יורדים והביצועים עולים בקושי ויש עלינו לחץ כלכלי גדול לספק כוח עצום. בגלל זה התקבלה החלטה בגוגל שהיא חייבת להיכנס לתחום הסיליקון כדי לפתח שבבים שיענו בדיוק על עומסי העבודה שגוגל נדרשת להם, כלומר שבבים ייעודיים לענן ומותאמים לצרכים שלנו.. השיפורים שהכנסנו בגרסה השניה של השבבים איפשרו לנו להגדיל את הביצועים פי 27 ובמחיר נמוך ב-38%.
גישה נוספת חשובה של גוגל היא לשפר ביצועים של שרתים ישנים בדרכים שונות, בעיקר באמצעות גילוי באגים. לדבריו, השרתים מתווספים כל הזמן והשרתים הישנים לא מתים עד שלא קורית תקלה שמשביתה אותם. ראינו שזה מוצלח והוצאנו את השירות גם החוצה.
"גוגל אינה חברות חומרה . אנחנו לא רוצים להיות חברה כזו ולכן אנחנו מאמינים ומיישמים את הקוד הפתוח כדי לאפשר לכל השוק לזוז קדימה. אנחנו חייבים להיות שקופים. כמובן שלא נשחרר את הקוד של מערכת החיפוש אבל דברים רבים ניתן לשחרר ולטובת התעשייה כולה."
עוד בנושא:
אפל, אמזון וגוגל ישתתפו לראשונה בכנס ChipEx2021
התעלומה נפתרה: אורי פרנק יעמוד בראש המרכז החדש לפיתוח שבבים של Google בישראל