המתיחות הגוברת בין ארה"ב לסין סביב מוליכים למחצה עולה שלב. ביום שישי הכריזה הולנד על מגבלות על ASML. במקביל ארה"ב עומדת להגביל את כוח המיחשוב של שבבי בינה מלאכותית הנמכרים לסין
לפי הדיווחים ככל הנראה כבר בתחילת יולי (השבוע) צפויים להיפסק משלוחי שבבים לסין כמו כן לשווקים אחרים שיכולים להוות סיכון לארה"ב, כשחברות יידרשו לקבל רישיון מיוחד בכדי שיוכלו לקבל אספקה.
הפקידים האמריקאים שוקלים גם להדק את כלל בקרת היצוא כדי להאט את זרימת המוליכים למחצה AI לסין על ידי הגבלת כוח המחשוב שהשבבים יכולים להחזיק. כמו כן יידרש אישור לכמה מהחברות הגדולות בכל מקרה של מכירת שבבים לסין. ביןן החברות שיושפעו מכך יהיו אנבידיה ן-AMD.
ב-30 ביוני 2023 דווח כי הולנד מתכננת לרסן מכירות של ציוד ASML מסוים ליצרניות השבבים הסיניות, וארה"ב צפויה ללכת צעד אחד קדימה ולמנוע ציוד הולנדי נוסף ממפעלי ייצור סיניים ספציפיים.
ובינתיים בסין נערכים לפיתוח טכנולוגיות ייצור שבבים עצמאיות הנושא היה נקודת דיון מרכזית בקרב ותיקי התעשייה בכנס סמיקון סין, יריד סחר לתעשיית המוליכים למחצה, שנערך בשנחאי בשבוע שעבר.
הכנס הפגיש מומחים ואנשי פנים מתעשיית המוליכים למחצה שדנו בהשלכות של דה-גלובליזציה בהקשר של דיווחים על סנקציות חדשות וצפויות של ארה"ב. הסנקציות נתפסות כאתגר משמעותי עבור תעשיית השבבים הסינית, הנשענת במידה רבה על שרשראות אספקה גלובליות ושיתוף פעולה בינלאומי.
חלק ממשתתפי הכנס קראו לפיתוח נוסף של התעשייה המקומית. הם טענו כי כדי למתן את השפעת הסנקציות ואת המגמה הרחבה יותר של דה-גלובליזציה, סין צריכה להשקיע יותר בתעשיית השבבים המקומית שלה. זה כולל לא רק השקעה כספית אלא גם מאמצים לפתח ולשפר טכנולוגיה מקומית ומומחיות.
עם זאת, המשתתפים הודו כי התעדכנות בייצור שבבים מתקדם היא משימה מורכבת הדורשת יותר מסתם כיסים עמוקים. היא כרוכה באתגרים טכנולוגיים משמעותיים ודורשת מחויבות ארוכת טווח למחקר ופיתוח. המאמר מצביע על כך שתעשיית המוליכים למחצה הסינית נמצאת בצומת קריטי, העומדת בפני אתגרים והזדמנויות משמעותיים.