כך עולה ממחקר שפרסם המרכז לניתוח מדיניות אירופית (CEPA) שעסק בחברת imec ובעתיד שלה בעקבות ניתוק הקשרים עם סין
IMEC מובילה את העולם במחקר שבבים. תוך כדי ניתוק הקשרים עם סין, היא יכולה לשגשג רק על ידי עבודה עם בעלות ברית דמוקרטיות. כך אומרים חוקרים מהמרכז לניתוח מדיניות אירופית (CEPA)
מחברי המאמר כריסטופר, סייטרה ושרה אוברסטיינס מנתחים את מצבה של imec הבלגית, ספקית שירותי בדיקה לתעשיית השבבים.
המרכז הבין-אוניברסיטאי למיקרו-אלקטרוניקה, הידוע בשם imec, ממוקם בפאתי העיר העתיקה לובן. imec הוא מרכז מחקר ללא כוונת רווח המספק טכנולוגיה מתקדמת לייצור שבבים המתקדם ביותר בעולם. על רקע תחרות עולמית לחיזוק תעשיות המוליכים למחצה, imec פועלת לצמצום קשרים עם סין ולהגברת שיתוף הפעולה עם ארה"ב, טאיוואן, יפן ודרום קוריאה.
לדברי מנכ"ל imec, לוק ואן דן הוב, "התנתקות" אינה אפשרית. הכוחות האזוריים השונים מניעים את תעשיית המוליכים למחצה העולמית, ו-imec תופסת מקום ייחודי כמנצחת. המוסד בודק ומאמת טכנולוגיה, ומאפשר לשחקני המפתח בתעשייה לעבוד בהרמוניה.
imec משתפת פעולה עם חברות כמו אינטל ו-Nvidia, המספקות 75% מהמימון שלה. על פי מנכ"ל אינטל, פאט גלסינגר, "לאירופה יש שני יהלומים – ASML וה-imec."
imec פועלת בשיתוף פעולה הדוק עם חברת ASML ההולנדית, כאשר שתי החברות הוקמו בשנת 1984 והחלו לעבוד יחד בשנת 1986. במהלך ארבעת העשורים האחרונים, imec צמחה מ-70 ליותר מ-5,500 עובדים, מהם 70 עד 80% הם חוקרים.
הקשרים עם סין רגישים, ובשנים האחרונות הרשויות הבלגיות גירשו חוקרים סינים החשודים בריגול. כיום, imec משתפת פעולה עם ארגונים סיניים רק בפרויקטים "לא קריטיים" ומצמצמת אותם במהירות רבה.
עם חוק השבבים של האיחוד האירופי משנת 2021, האיחוד האירופי מנסה להבטיח אספקה בטוחה של שבבים ולהשיג רמה מסוימת של עצמאות. imec הבטיחה לאחרונה מימון בסך 2.5 מיליארד אירו במסגרת חוק השבבים, אך ואן דן הוב חושש כי התקדמות לעבר עצמאות אירופית תפריע ליעילות של שרשרת הערך של המוליכים למחצה, ומעדיף שיתוף פעולה קרוב עם בעלות ברית גיאופוליטיות.