סין נמצאת כעת בתנופת מאמצים לחתור לפריצות דרך בטכנולוגיות מפתח בתחומי תכנון השבבים, ציוד ייצור, רכיבים וחומרי גלם לתעשיית השבבים בעקבות ההסגר האמריקאי
קרן ההשקעות הגדולה של סין בתעשיית המוליכים למחצה ("Big Fund II") השקיעה לאחרונה כ-60 מיליארד יואן בלמעלה מ-40 חברות מוליכים למחצה. ההשקעות מתמקדות בתחומים כמו תכנון שבבים, ציוד ייצור, רכיבים וחומרי גלם – בניגוד לקרן הראשונה שהתמקדה בעיקר בייצור שבבים. כך עולה מכתבה שפורסמה באתר גלובל טיימס, השייך לממשלת סין.
מחברי הידיעה טוענים כי המהלך נועד לחזק את שרשרת האספקה של תעשיית השבבים בסין, על מנת להגדיל את עצמאותה בתחום זה בהקדם האפשרי. זאת לאור הסנקציות וההגבלות הגוברות של ארה"ב על יצוא טכנולוגיות מוליכים למחצה לסין.
לדברי אנליסטים סינים, ניסיונות ארה"ב לנתק את שרשראות האספקה הגלובליות יזיקו בעיקר לחברות האמריקאיות עצמן, בעוד הן מזרזות את התקדמות סין בייצור מקומי של שבבים מתקדמים. שיעור הייצור המקומי בסין עומד היום על כ-25% וצפוי לעלות בהמשך.
למרות הסביבה החיצונית הקשה, הם מבטיחים שהתעשייה בסין תתגבר על האתגרים ותשיג צמיחה ברת קיימא לטווח ארוך הודות לשוק המקומי העצום, השקעה עקבית במחקר ופיתוח, והנחישות להשיג פריצות דרך בטכנולוגיות ליבה, לפי האנליסטים.