מודולי RF-FEM המבוססים על Wi-Fi 7, בטכנולוגיית RFSOI של טאואר, מספקים ביצועים משופרים ויעילות גבוהה יותר בתקשורת ניידת
טאואר סמיקונדקטור (נאסד"ק/ת"א: TSEM) הודיעה על ייצור מודולי RF-FEM (Radio Frequency front-end module) לתקשורת בתקן Wi-Fi 7, המבוססים על טכנולוגיית RFSOI ב-300 מ"מ. הטכנולוגיה מאפשרת ייצור שבבים עם ביצועים גבוהים וצריכת חשמל נמוכה, המתאימים ליישומים הדורשים עיבוד מהיר של אותות RF, כמו במכשירים סלולריים, מודמים אלחוטיים ומערכות תקשורת אחרות.
בשיתוף פעולה עם חברת ברודקום (נאסד"ק: AVGO), פותחו מספר התקני Wi-Fi FEM משולבים על גבי שבב RFSOI יחיד. פתרון זה משפר ביצועים ויעילות בהשוואה לטכנולוגיות שאינן מבוססות SOI, ומספק סטנדרט חדש למכשירים המשתמשים בחיבור אלחוטי לרשת Wi-Fi בתנועה.
"הטכנולוגיה של טאואר אפשרה לנו לפתח רכיבי FEM קומפקטיים ובעלי ביצועים גבוהים ליישומי Wi-Fi 7," אמר ויג'יי נגרג'אן, סגן נשיא לשיווק, תקשורת אלחוטית וקישוריות בברודקום. "רכיבים אלו מותאמים לדרישות של גודל ויעילות צריכת חשמל ביישומים ניידים."
מרקו ראקנלי, נשיא טאואר סמיקונדקטור, הוסיף כי "היכולות הטכנולוגיות של ברודקום בעיצוב מוצרי FEM משלימות את החוזקות שלנו, ומאפשרות להשיג ביצועים ואינטגרציה גבוהים במיוחד. שותפות זו מדגישה את המחויבות שלנו להתאמת הפתרונות לצרכי הלקוחות שלנו."
התהליך החדש מפחית את שטח השבב, למרות המורכבות שנדרשת לתמיכה בתכונות ובפסי תדרים חדשים. פלטפורמת RFSOI של טאואר מספקת ביצועים גבוהים בשוק, עם שילוב של מגבר דל רחש (LNA) ומתג משולב, מה שמייעל את היישומים הניידים ומפחית את איבודי ההספק.