מזכר הבנות חדש שנחתם בין סוכנות פיתוח תעשיית טכנולוגיות המידע של מצרים (ITIDA), חברת טלקום איג'יפט (TE) וקבוצת Tsinghua Unigroup הסינית, מניח את היסודות להקמת קרן בסך 300 מיליון דולר, שתתמקד בפיתוח בינה מלאכותית וטכנולוגיית שבבים, לצד הקמת מרכז נתונים ומתקני מחקר
סוכנות פיתוח תעשיית טכנולוגיות המידע של מצרים (ITIDA), טלקום איג'יפט (TE), מרכז החדשנות המיושמת (AIC) וקבוצת Tsinghua Unigroup חתמו על הסכם מזכר הבנות (MoU) פורץ דרך במהלך פסגת פורום שיתוף הפעולה סין-אפריקה שנערכה בבייג'ינג.
שותפות אסטרטגית זו צפויה לחזק את מעמדה של מצרים בזירת הטכנולוגיה העולמית באופן משמעותי.
על פי הצהרה שפורסמה על ידי הקבינט ביום ראשון, שיתוף הפעולה בין ITIDA, TE, AIC ו-Tsinghua Unigroup יוביל להקמת קרן השקעות טכנולוגית חשובה, שתהיה בהיקף של עד 300 מיליון דולר. הקרן תקדם חדשנות בשני תחומים מרכזיים: בינה מלאכותית (AI) וטכנולוגיית שבבים.
שני תחומים אלו מוכרים כמניעים קריטיים לצמיחה כלכלית עתידית ולהתקדמות טכנולוגית, במיוחד בעידן הטרנספורמציה הדיגיטלית.
צפוי כי קבוצת Tsinghua Unigroup והגופים המסונפים לה יתרמו בין 60 ל-70 אחוזים מההון הנדרש לקרן ההשקעות, דבר המדגים את המחויבות החזקה של הענקית הסינית ליוזמה זו. באמצעות תמיכה כספית משמעותית, Tsinghua צפויה למלא תפקיד מרכזי בהצלחת הקרן.
בנוסף להקמת הקרן, ההסכם מציין את תוכניותיה של Tsinghua Unigroup להקים מרכז נתונים מתקדם במצרים ולהציע שירותי ענן למגזרים הציבורי והפרטי.
פיתוח זה צפוי לשפר באופן משמעותי את תשתית הנתונים של המדינה ולהגביר את היכולות הדיגיטליות של מגוון תעשיות, תוך יצירת תשתית חזקה לחדשנות טכנולוגית עתידית.
יתרה מכך, קבוצת Tsinghua Unigroup והחברות הבנות שלה יבדקו את ההיתכנות להקמת מרכז מחקר ופיתוח (R&D) במצרים. המרכז המוצע יתמחה בתכנון שבבים ובהנדסת מערכות, במטרה לטפח כישרונות מקומיים ולבנות מומחיות מקומית בתחומים מיוחדים אלו.
מאמץ זה הוא צעד חשוב בדרך לשאיפתה של מצרים להפוך לשחקן מוביל בתעשיית השבבים.
מזכר ההבנות מתמקד גם בפיתוח יישומי AI, ובמיוחד בקידום מודלי שפה גדולים בשפה הערבית. היבט זה של השותפות נועד לענות על הביקוש הגובר לפתרונות AI המותאמים לעולם דובר הערבית ולחזק את מעמדה של מצרים כמובילה בתחום טכנולוגיית הבינה המלאכותית באזור. בפרט הכוונה היא לפתח מודלי שפה גדולים דוברי ערבית.
בשלוש מאות מליון דולר, אפשר להקים מרכזי תכנון ופיתוח תוכנה.
לא מספיק אפילו להתחלה של בנית מפעל לשבבים
ב 300 מליון דולר אולי אפשר להקים ולממן מרכזי תכנון לשבבים או פיתוח תוכנה.
זה לא מספיק אפילו להתחלה של בנית מפעל שבבים. שלא לדבר על מכונות ייצור