מנהלי הפיתוח בהבאנה הודיעו זאת לעובדים בפתאומיות אתמול בצהרים. אינטל מתכוונת לפטר עד 20% מעובדיה במחלקות המכירות והשיווק, אך גם זה ככל הנראה עדיין לא הסוף. זו אחת התוצאות מהירידה החדה במכירות שבאה לידי ביטוי בדוחות הפיננסיים ברבעון הקודם, ולקראת עוד דוח קשה ב-27 באוקטובר
עובדי אינטל משלמים כיום את המחיר על הירידה החדה בהכנסות החברה שבאו לידי ביטוי בדוחות הרבעוניים האחרונים.
בין המפוטרים כמאה עובדי חברת הבאנה לאבס שהם כעשרה אחוז מכוח האדם של החברה אותה רכשה אינטל ב-2019 תמורת 2 מיליארד דולר. גורמים המקורבים לחברה דיווחו על אוירה בעייתית. המנהלים הודיעו לעובדים אתמול שיש להם פגישה חובה בשעה 11:00 עם המנהל של הפיתוח ואז הודיעו להם על עצם הפיטורין ומי יפוטר. כמו כן דווח על תחושה של חוסר ודאות גם בקרב שאר העובדים.
מסתבר שזוהי הסנונית הראשונה, לאחר שסוכנות הידיעות בלומברג דיווחה אמש כי אינטל מתכוונת לקצץ כ-20% מעובדיה ברחבי העולם. מדובר בתגובה על הירידה בהכנסות אינטל בדוח הרבעוני הקודם, ולקראת פרסום הדוח לרבעון השלישי ב-27 באוקטובר.
ההשלכה על ישראל תהיה הרבה יותר גבוהה מאשר קיצוץ 100 המשרות בהבאנה לאבס, אינטל מעסיקה 114 אלף עובדים, מתוכם כ-15 אלף בישראל. ההערכה היא שעיקר הפיטורין יהיו בתחומי המכירות והשיווק, אך כאשר מדובר בשיעור כל כך גבוה ברור שתהיה לכך השלכה רוחבית עצומה.
הבאנה לאבס משמשת הזרוע העיקרית של אינטל לכניסה לתחום ה-GPU הנשלט על ידי אנבידיה. עד כה ההצלחה של אינטל בתחום ה-GPU היתה מאוד מצומצמת. עם זאת, כאשר נרכשה היו בהבאנה לאבס כ-120 עובדים, והיום אמור כ-900 לאחר הקיצוץ.
הבאנה לאבס הוקמה בשנת 2016 על ידי אביגדור וילנץ, יו"ר דירקטוריון החברה והמשקיע הראשון בה, דוד דהן, מנכ"ל החברה ורן חלוץ. החברה גייסה 120 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים ומקרנות הון סיכון. מטה החברה נמצא בקיסריה, והיא מחזיקה מרכזי פיתוח גם בגדנסק, שבפולין ובסן חוזה, שבקליפורניה.
מאינטל נמסר בתגובה: "הבאנה לאבס בוחנת ומעדכנת מדי פעם את המיקודים הטכניים והעסקיים שלה, כדי להתאים למציאות העסקית העדכנית ולהמשיך ולשפר את התחרותיות. כחלק מתהליכים אלה, מתבצעות מפעם לפעם התאמות במצבת העובדים ובאיזון בין דיסציפלינות שונות. זהו תהליך רגיל המתרחש כל הזמן, שמאפשר להבאנה להמשיך ולפתח מוצרים ופתרונות אטרקטיביים ותחרותיים".