היא נולדה בעיר מייסור שבהודו לזוג מהנדסים. אביה מהנדס מכונות ואמא מהנדסת אלקטרוניקה. סבה מצד אמה היה מורה למתמטיקה כך שבאופן טבעי, פיתחה אנימה חיבה למדעים ולמתמטיקה. בילדותה ביקרה בכנסים תעשייתים ביחד עם אביה ואילו אמה לקחה אותה למופעי ריקוד. מבחינת אנימה מדעים היו במקום הראשון אבל כבר אז החליטה שאם לא תעסוק במדעים תהיה רקדנית…
לאחר שהתקבלה לאוניברסיטאת Indian Institute of Technology היוקרתית שבמדראס, הבחינו מוריה בכישוריה הרבים. שם גם היתה שותפה להקמת מועדון הרובוטיקה של האוניברסיטה והחלה להפנות את תשומת ליבה לתחום הבינה המלאכותית. עם סיום התואר הראשון בהנדסת אלקטרוניקה עברה ב-2004 לארצות הברית לאחר שהתקבלה ללימודים באונב' קורנל היוקרתית משם יצאה כעבור חמש שנים כשבכיסה תואר דוקטור בהנדסת אלקטרוניקה, לא לפני שהספיקה לעבוד במרכז המחקר של יבמ. את הפוסט דוקטורט שלה כבר עשתה באוניבסיטאת MIT היוקרתית בבוסטון ועם סיום לימודיה עברה ב-2010 לקליפורניה כדי להצטרף כמרצה לאונב' קליפורניה ב- Irvine.
רק בשנת 2016 החליטה כי הגיעה העת להצטרף לתעשיית ההייטק והצטרפה לחברת אמזון כמדענית ראשית בתחום הבינה המלאכותית. באמזון נחשבה לגורו של הבינה המלאכותית בחברה והתמקדה בפיתוח מגוון פתרונות לימוד מכונה בקנה מידה גדול בתשתיות הענן של אמזון הידועות בשם AWS.
בסוף שנת 2018 הצטרפה לחברת NVIDIA כמנהלת מחקר לימוד מכונה. במקביל לעבודתה בתעשיה לא ויתרה על עבודתה באקדמיה והיא משמשת כפרופסורית באוניברסיטת Caltech. כיום היא כבר נחשבת לבעלת אחד המוחות המבריקים בתחום חקר בינה מלאכותית וזוכה להערכה רבה גם בתעשיה וגם באקדמיה.
במהלך הקרירה הקצרה אך המאד מפוארת שלה קיבלה אנימה מספר פרסי הצטיינות על מחקריה כולל פרס אלפרד פ. סלואן, פרס הקריירה של NSF, פרסי חוקרים צעירים מטעם משרד ההגנה האמריקאי, ומלגות סגל ממיקרוסופט, גוגל, פייסבוק ואדובי. אנימה היא חלק מצוות המומחים של הפורום הכלכלי העולמי.
מה שמלהיב את אנימה הוא לתכנן אלגוריתמים עקרוניים של AI וליישם אותם ביישומים בין-תחומיים. לאחרונה נענתה אנימה לפניית מארגני כנס ChipEx2021 והיא תשתתף בו כדי לשתף את מבקרי הכנס בדעותיה בנושא: כיצד טכנולוגיות לימוד מכונה ישפיעו על העתיד הדיגיטלי שלנו. אל תחמיצו.