קנצלר גרמניה אולף שולץ עומד לבקר בקרוב בסין, וההערכה היא שמכיוון שמדובר במפעל הפועל בטכנולוגיות מיושנות לא יועבר IP קריטי לסין
גרמניה עומדת לאשר את מכירתו על ידי Elmos Semiconductor SE המחזיקה מפעל ייצור שבבים בדורטמונד שבגרמניה לחברת Silex Microsystems שבבעלות סינית, כך פרסם העיתון היומי הגרמני הנדלסבלאט מפי למקורות ממשלתיים. זאת למרות התנגדותה של סוכנות הביון הגרמנית וכמה סוכנויות נוספות
לעסקה יש קווי דמיון חזקים להשתלטות על ניופורט וואפר פאב הבריטית על ידי Nexperia NV, חברה הולנדית עם בעלים סיני .
חברת שבבי הרכב אלמוס מבקשת להפוך לחברת שבבים פאבלס המשתמשת בבתי ייצור חיצוניים. בדצמבר 2021 הודיעה החברה על עסקה למכירת המפעל שלה ל-Silex Microsystems AB השוודית. במחיר רכישה נטו של כ-85 מיליון אירו. Silex נרכשה על ידי משקיעים סיניים בשנת 2015 וכיום היא בבעלות Sai MicroElectronics Inc. (SMEI).
בדצמבר מסרה אלמוס כי העסקה צפויה להיסגר במחצית השניה של שנת 2022 בכפוף לתנאי סגירה מקובלים ואישורים רגולטוריים. העסקה יכולה להיות מאושרת תוך מספר שבועות או פחות. קנצלר גרמניה אולף שולץ אמור לבקר בבייג'ינג ב-4 בנובמבר.
ממשלת גרמניה מבינה שמפעל השבבים של אלמוס בדורטמונד ישן וששום קניין רוחני יקר ערך לא יועבר לסין. על פי הדיווחים, שירותי המודיעין הגרמניים טענו כי סין חותרת להרחבה שיטתית של יכולת ייצור השבבים והידע.
על פי העסקה המוצעת, סילקס תתקשר בהסכם ארוך טווח לאספקת פרוסות לאלמוס עד 2027 לפחות. זהו נוהג סטנדרטי להסכמי רכישה כאלה של מפעלים. מה שפחות מקובל הוא שאלמוס תמשיך להחזיק בבעלות על הבניין אך תחכיר את החדר הנקי לסילקס על בסיס הסכם שכירות ארוכת טווח. אלמוס תספק גם את התשתית, השירותים, תמיכת ה-IT והרישיונות לסילקס על בסיס הסכמי שכירות ושירותים נפרדים. הבדיקה של מעגלים משולבים תישאר בידי אלמוס.
ניופורט וואפר פאב כבר נמצאת בבעלות Nexperia אך יותר משנה לאחר ביצוע העסקה שממשלת בריטניה שוקלת לבטל את העסקה או להטיל מגבלות על Nexperia.