כך עולה מניתוח שפורסם השבוע. לדברי הכותבת, אאהורהי דסאי מחברת eInfochips. לדבריה כחלק מהמאמצים הממשלתיים להתגבר על אתגר זה, הושקה תוכנית ה-“Chips to Startup” (C2S), שמטרתה להכשיר מעל 85,000 אנשי מקצוע בעיצוב, אריזה וייצור שבבים. תוכנית זו נועדה להרחיב את בסיס העובדים המיומנים במגזר השבבים, וכוללת הכשרה טכנית מיוחדת להכנת כוח העבודה לשימוש בטכנולוגיות מתקדמות
אחד האתגרים המרכזיים שעמם מתמודדת הודו בדרכה להפוך למרכז עולמי בשרשרת האספקה של השבבים הוא המחסור בעובדים מיומנים בתהליכי הייצור המתקדמים. בעוד שהודו מתהדרת בכוח אדם רחב ומיומן בתחומים כמו עיצוב שבבים, אוטומציה בעיצוב אלקטרוני (EDA) ופיתוח קניין רוחני (IP), קיים חוסר בכוח עבודה מיומן המתמחה בייצור הפיזי של שבבים (fabrication). כך כותבת אארוהי דסאי (Aarohi Desai), שמשמשת בתפקיד Associate Director – Product Marketing בחברת eInfochips, חברה בת של Arrow.
ייצור שבבים דורש מומחיות טכנית גבוהה והבנה מעמיקה של תהליכי ייצור במפעלים. המיומנויות הדרושות כוללות ידע בשימוש בטכנולוגיות מתקדמות לייצור שבבים, ניהול תהליכים במפעלי ייצור (fabs), ותחזוקה של מערכות מדויקות המפקחות על ייצור המוני של רכיבי שבבים. בנוסף, יש צורך בידע בהתמודדות עם נושאים הנוגעים להבטחת איכות, בקרת תהליכים ומענה לאתגרים הנדסיים במהלך הייצור.
המחסור בעובדים מיומנים נובע ממספר גורמים. ראשית, תעשיית השבבים מצריכה הכשרה טכנית ייחודית שאין לה בסיס רחב דיו במערכת ההכשרה הטכנולוגית הקיימת בהודו. בניגוד לעיצוב שבבים, שנחשב לתחום מבוסס ומפותח בהודו, ההכשרה המעשית לתחום הייצור המתקדם, הכוללת ניהול ותפעול של מפעלי שבבים ברמה גבוהה, נמצאת עדיין בשלבים מוקדמים יחסית.
כחלק מהמאמצים הממשלתיים להתגבר על אתגר זה, הושקה תוכנית ה-“Chips to Startup” (C2S), שמטרתה להכשיר מעל 85,000 אנשי מקצוע בעיצוב, אריזה וייצור שבבים. תוכנית זו נועדה להרחיב את בסיס העובדים המיומנים במגזר השבבים, וכוללת הכשרה טכנית מיוחדת להכנת כוח העבודה לשימוש בטכנולוגיות מתקדמות.
כדי לגשר על פערי הידע והניסיון, הודו מבקשת לקיים שיתופי פעולה עם מדינות וחברות מובילות בעולם בתחום השבבים, כמו טייוואן ודרום קוריאה, המתמחות בייצור מתקדם. שיתופי פעולה אלה עשויים לכלול הקמת מרכזי הכשרה מתקדמים, תוכניות ללימודים טכנולוגיים ומיזמים משותפים בתחום המחקר והפיתוח.
התמודדות מוצלחת עם אתגר זה תלויה בהכשרה מקיפה והקמת תשתיות הכשרה מתאימות, שיאפשרו הכנת דור חדש של עובדים המיומנים בייצור שבבים. אם תוכל הודו לגשר על הפערים בכוח העבודה המיומן, היא תוכל להאיץ את צמיחתה בתחום ולהפוך למרכז עולמי בשרשרת הייצור של שבבים.